Europa

articolul anterior articolul urmator

„Căpcăunul din Ardeni”, unul dintre cei mai infami criminali în serie ai Franţei, a murit în închisoare

1
11 May 2021 01:00:01
Autor: Emanuel Neuman
Michel Fourniret / Dinant, Belgia / 1 iulie 2004 / FOTO Yves Boucau/epa/Corbis
Michel Fourniret / Dinant, Belgia / 1 iulie 2004 / FOTO Yves Boucau/epa/Corbis

Michel Fourniret, responsabil de uciderea a cel puţin opt femei între 1987 şi 2011, a murit la vârstă de 79 de ani în unitatea securizată a unui spital din Paris.

Numit de presa franceză „Căpcăunul din Ardeni”, Fourniret ispăşea două sentinţe cu închisoare pe viaţă pentru răpiri şi omucidere. Soţia sa, Monique Olivier, a fost şi ea condamnată la închisoare pe viaţă pentru că a fost complice la crimiele bărbatului.

Fourniret a primit prima sentinţă la închisoare pe viaţă în 2008, fiind condamnat pentru uciderea a şapte fete şi tinere femei, iar în 2018 a primit o nouă sentinţă pentru uciderea unei alte persoane. Acesta a recunoscut că a ucis şi alte persoane pe lângă cazurile pentru care a fost condamnat.

Victimele sale, majoritatea violate, aveau vârste cuprinse între 12 şi 30 de ani şi au fost omorâte prin împuşcare, strangulare ori înjunghiere. Majoritatea au fost ucise în Ardeni, regiunea din nordul Franţei care se întindea şi-n Belgia.

Prima condamnare a bărbatului a avut loc când acesta avea 25 de ani, primit o pedeapsă cu suspendare de opt luni de închisoare după ce a atacat o fată. În 1984 a ajuns la închisoare după ce a atacat o nouă persoană. În această perioadă a început o corespondenţă cu Monique Olivier, care-i va deveni ulterior soţie.

Conform procurorilor, acesta a fost de acord să-l ajute să identifice posibile victime dacă este de acord să-i ucidă soţul. Eliberat în 1987, Fourniret a fost aşteptat la poartea închisorii de către Olivier, cei doi săvârşind prima crimă împreună după doar două luni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

gyll
11.05.2021, 06:27:36

Și, dacă cineva propunea să fie eliminat deoarece era un pericol social săreau de doi metri cei de la A.I.cu respectarea drepturilor omului. Dar cele ale femeilor omorâte de ei cum rămâne?

+1 (1 vot)
Modifică Setările