Europa

articolul anterior articolul urmator

Captură record de Ecstasy în Belgia

0
25 Aug 2013 19:15:15
Autor: Diana Rusu
Pastile de Ectasy, drog sintetic asociat culturii house
Pastile de Ectasy, drog sintetic asociat culturii house

Poliţia belgiană a capturat pastile de ecstasy şi alte substanţe folosite la realizarea drogurilor sintetice, în valoare de 1,3 miliarde de euro, într-un raid efectuat în sudul ţării, la sfârşitul aceste săptămâni.

Nouă bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, au fost arestaţi joi şi acuzaţi de posesiune, fabricare şi trafic de droguri. Suspecţii, proveniţi din Belgia, Turcia şi Polonia, făceau parte dintr-un grup de crimă organizată, a anunţat poliţia locală.

În acelaşi timp, au fost desfăşurate raiduri şi în Olanda şi Polonia.

Două laboratoare şi câteva depozite erau folosite pentru fabricarea drogurilor, iar infractorii montaseră pereţi falşi pentru a evita depistarea lor, conform declaraţiilor oficiale ale forţelor de ordine. Cel mai mare laborator a fost descoperit la o fermă dintr-o zonă împădurită de lângă localitatea Chimay, în sudul Belgiei.

Primarul oraşului Chimay, Francoise Fassiaux, a declarat că a fost şocat de descoperire, spunând că „zonele rurale nu mai sunt protejate de infracţiunile grave“.

 „Am descoperit un total de 600 kilograme de produse sintetice şi materiale chimice. Din acestea se pot produce 1.5 milioane de pastile cu 25 de kilograme. Imaginaţi-vă ce se poate face cu 600 de kilograme!“, a declarat Wenke Roggen, purtătorul de cuvânt al Biroului Procuraturii Federale din Belgia.

 „Este cea mai mare captură de acest fel din Belgia şi una dintre cele mai mari din Europa“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările