Europa

articolul anterior articolul urmator

Cărţile de identitate ale olandezilor nu vor mai include menţiunea cu privire la sexul persoanei

42
4 Jul 2020 18:34:16
Autor: News.ro
Foto arhivă
Foto arhivă

Menţiunea cu privire la sexul persoanei nu va mai exista, după câţiva ani, pe cărţile de identitate ale olandezilor, fiind o informaţie care nu este necesară, a precizat ministrul Educaţiei şi Culturii, Ingrid van Engelshoven, într-o scrisoare către parlamentul Olandei, relatează AFP.

Van Engelshoven a adăugat că menţiunea cu privire la sex nu va mai exista “începând din 2024/2025”.
 
Ministrul Educaţiei şi Culturii  a menţionat că îşi doreşte astfel limitarea acolo unde este posibil a prezentării de informaţii care nu sunt necesare cu privire la sex, chiar dacă aceste informaţii vor fi în continuare incluse în paşapoarte.
 
“Olanda nu va fi primul stat membru UE în care în cărţile de identitate este omis sexul. Cartea de identitate germană nu include această informaţie. Oamenii ar trebui să fie liberi să-şi creeze propria identitate şi să trăiască în libertate deplină şi în siguranţă”, a precizat ea.
 
Organizaţiile olandeze LGBTI s-au declarat încântate: “Este o veste excelentă pentru oamenii care au probleme zilnic din cauza acestor categorii de pe cartea de identitate. Şi este o veste bună pentru oricine crede că ceea ce ai în lenjeria intimă nu priveşte guvernul sau autorităţile”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Navrapascu Vasile
4.07.2020, 19:13:40

In viitor olandezii psamne vor inventa inmultirea fiintelor prin muguri....undeva, pe la spate, sau de la burta va creste un mugure din care va esi o fiinta fara indici de ce sex e.....spre asta merge....pe calea cea dreapta mergeti, tovarasi olandezi...

+7 (17 voturi)
Florea Carmen
4.07.2020, 19:14:23

O idiotenie fara margini si o prostie cat amsterdamul lor acolo . De le cine putea sa vina tampenia asta decat de la o natie de atei si travestiti =Olandezii .

+8 (14 voturi)
Ciuciu
4.07.2020, 20:01:31

Oricat m-am straduit nu am inteles ce-i deranjeaza sexul atat de tare pe unii occidentali. Trebuie extirpat ?

+7 (13 voturi)
Beta Alfa
4.07.2020, 20:01:50

OK, deci olandezii nu mai vor sa se inmulteasca. Chiar nicio paguba. Pacat doar de stramosii lor care erau o alta vana de oameni nu caricaturi precum cei din prezent

+6 (12 voturi)
Lupulalbastru
4.07.2020, 20:25:53

Da nu era mai bine să treacă preferința sexuală? Curist,ciochist,onanist,dildo-ist,limbistă, lucru manual,etc.?

+7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (42)