Europa

articolul anterior articolul urmator

Casa natală a lui Adolf Hitler din Austria urmează să devină post de poliţie

0
3 Jun 2020 11:52:15
Autor: News.ro
Casa în care s-a născut nazistul aparţine Austriei
Casa în care s-a născut nazistul aparţine Austriei

Casa natală a lui Adolf Hitler din Austria urmează să fie transformată în post de poliţie şi va fi modificată minimal de către arhitecţi, a anunţat Guvernul, al cărui scop este să ”neutralizeze” această clădire cu un trecut stânjenitor, relatează AFP.

Prin această abordare asumat ”minimalistă în aparenţă” a câştigat cabinetul de arhitectură austriac Marte.Marte licitaţia europeană organizată în vederea transformării clădirii, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele juriului Robert Wimmer.
 
Guvernul austriac a purtat o îndelungată bătălie judiciară pentru a prelua proprietatea acestei case situate în nordul ţării, cu scopul de a împiedica locul în care s-a născut Adolf Hitler la 20 aprilie 1889 să devină un loc de pelerinaj neonazist.
 
Clădirea - cu o suprafaţă de 800 de metri pătraţi - situată în centrul Braunau am Inn, la frontiera cu Germania, urmează să fie renovată, să i se pună un acoperiş nou şi să fie extinsă.
 
”Încredinţarea acestei clădiri poliţiei este cel mai bun lucru pentru a o neutraliza”, a apreciat însărcinatul cu acest proiect în Guvern, Hermann Feiner.
 
Mai multe ipoteze au fost luate în calcul cu privire la viitorul clădirii, inclusiv demolarea sau o transformare radicală a arhitecturii acesteia. Lucrările urmează să coste cinci milioane de euro şi să fie finanţate de stat. Ele urmează să înceapă la începutul lui 2023.
 
”Un nou capitol, orientat către viitor, se va deschide la casa natală a unui dictator şi unui criminal în masă”, a declarat ministrul austriac de Interne Karl Nehammer.
 
În urma unei proceduri îndelungate, Austria a devenit în 2019 proprietara definitivă a acestei case, după ce a fost chiriaşă timp de peste 40 de ani. O expropiere a proprietarului a avut loc.
 
Austria, anexată de Germania în 1938, a întreţinut mult timp o relaţie complexă cu trecutul său. După al Doilea Război Mondial, guvernele austriece succesive au prezentat-o drept ”prima victimă a nazismului”, negând complicitatea multor austrieci la crimele celui de-al Treilea Reich. O privire critică a trecutului ţării a început la mijlocul anilor '80.
 

Vă mai recomandăm:

Singurul om scăpat din naufragiul în care au pierit 800 de evrei: „Nimeni n-a venit să vadă dacă sunt supravieţuitori“

Drama unui evreu care a supravieţuit în trenul morţii: „Cadavrele erau stivuite ca lemnele. Stăteam pe ele ca pe scaune“

„Care sunt jidani, la o parte. Descălţaţi-vă! Românii au stat în faţa trupurilor noastre, să ne apere“! Amintirile evreului care a trăit, la 13 ani, Holocaustul

Deţinutul 108767 sau viaţa ca un iad din lagărul Auschwitz-Birkenau a unui evreu plecat din România: „Aici eşti un zero. Ai ucis? Nu! Ei te socotesc un jidan murdar“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii