articolul anterior articolul urmator

Catalonia, o bombă cu ceas: cum arată lupta şi o soluţie pentru Spania

3
13 Sep 2017 17:49:21
Autor: Ion Gaidau
Marş la Barcelona pentru separarea faţă de Spania FOTO Arhivă
Marş la Barcelona pentru separarea faţă de Spania FOTO Arhivă

3 Comentarii

Fil Bert
13.09.2017, 18:29:56

...sau, altfel spus, hai sa ne facem probleme cind nu avem nici una... Brexit-ul, separatismul, nationalismul esticilor slabesc Europa iar cineva pe la Kremlin isi freaca fericit labele ca doar planurile ii ies ca la carte.

+3 (3 voturi)
IonIon Codreanu
13.09.2017, 19:51:50

Cu certitudine la Kremlin ”cineva” își freacă mâinile fericit. Dar nu ar putea face asta dacă UE ar avea o altă politică: orice țară europeană care respectă criteriile de compatibilitate (libertate, stat de drept, economie de piață) POATE aspira la statutul de membru UE! Politica Oficială a UE este: până la frontiera cu Rusia... Indiferent de ce se întâmplă acolo! Doar pentru că este Rusia! Apoi, UE trebuie să se gândească să aibă vecini BUNI, deci să aibă o politică proacrivă de influențare în bine a lucrurilor care se întâmplă în vecini... Cât despre Catalunia, Madridul TREBUIE să gândească cum să o ATRAGĂ în Spania, cu cum să o OBLIGE să rămână acolo.

Michiu Stefan
13.09.2017, 20:14:20

Ziarul "Le Monde" ma...citeaza!Asa am spus si eu, inainte de "Le Monde"-pentru care am primit multe negatii-guvernul spaniol greseste!Nu prin amenintari si utilizarea fortei va convinge pe catalani-cu exceptia independentistilor-ci cu argumente, cu acceptarea unor solicitari rezonabile si drepte, cu manifestatii pro Spania.Curios cum nu a invatat din modul civilizat al guvernului UK confruntat cu aceeasi problema, sau mai inainte din maniera guvernului canadian la referendum-ul francofonilor din Quebec, atunci cand doar 30.000 de voturi a fost diferenta dinttre Non si Oui, in favoarea primului.Daca poporul catalan va decide Si, ii urez "BENVINGUT, CATALUNYA!