Europa

articolul anterior articolul urmator

Ce nu sunt europarlamentarii

12
9 Aug 2017 10:14:12
Cristian Preda
Parlamentul European FOTO www.newslettereuropean.eu
Parlamentul European FOTO www.newslettereuropean.eu

12 Comentarii

Marcel Panciu
9.08.2017, 12:16:00

Precizarile si clarificarile sint binevenite.Sint unii oameni in tara, printre care ma numar si eu, care nu au o imagine clara a atributiilor europarlamentarilor si a contextului in care acestia evolueaza. Totusi, impresia mea e ca parlamentul european e un for decorativ, inutil si bugetivor, creat doar ca sa mimeze democratia si reprezentativitatea, doua notiuni de care UE se indeparteaza cu pasi repezi. Iar precizarile dvs. nu au reusit sa-mi stearga aceasta impresie.

+2 (2 voturi)
D Demostene
9.08.2017, 13:14:50

Eu mi-am format o parere despre preocuparile si tipologia europarlametarului roman: 1.Aproape toti europarlamentarii romani s-au gudurat pe langa un ''tatuc" pentru a putea accede in functie. 2.Odata instalati in fotolii, prioritatea lor a fost sa se puna bine cu cei de la Bruxelles si nicidecum nu au primat interesele Romaniei in actiunile lor. 3.Odata cu apropierea sfarsitul mandatului , europarlamentarul roman intra in fibrilatie in cautarea unui nou ''tatuc'' in cazul in care cel vechi nu mai este actualitate. 4.Ocazional europarlamentarul roman se manifesta in presa scrisa pentru ca electoratul sa-i observe interesul pentru tara si ''bompor"

+1 (1 vot)
Vasile Marcus
9.08.2017, 13:18:37

Parlamentul European nu prea este parlament. Voi nu puteti veni cu idei...voi doar votati ideile altora. Voi nu reprezentati natiunile care va trimit acolo, voi sinteti doar o masinarie care arunca praf in ochii alegatorilor, fara sa poata initia sau impune vreo idee in favoarea popoarelor voastre. Trebuie insa sa recunosc, e un mod de a face bani. Nu aveti legal initiativa legislativa, voi aveti doar voie sa ridicati mina. Consiliul si Comisia sint adevaratii sefi. Voi sinteti mici soricei. Pe ei insa nu-i alegem noi...De aia ne umplem de rahat in ultimul timp.

+3 (3 voturi)
Fanariotul Dr.Agnea
9.08.2017, 14:02:39

Europarlamentarii sunt la fel de utili ca ochelarii pentru cärtite, insä mult prea costisitori. Aparatul birocratic de la Bruxelles este o risipä iresponsabilä, care trebuie eliminatä urgent. Mediocritatea si incompetenta crasä a unor Junkers, Cretu si Mogherini, lipsa lor de viziune si märginirea activitätii acestora la vorbe goale si munti de härtii inutile, au fäcut din proiectul generos al Europei Unite, o batjocurä aberantä, in care nu mai crede nimeni si aproape toti o vor inläturatä, dar din diferite motive. Sorry, no better news today. Banii inapoi.

Fanariotul Dr.Agnea
9.08.2017, 14:03:19

Europarlamentarii nu sunt Ceva si incä mai putin Cineva.