Europa

articolul anterior articolul urmator

CE recomandă statelor UE să activeze ”frâna de urgenţă” împotriva călătoriilor din zone în care s-a descoperit B.1.1.529

4
26 Nov 2021 19:09:35
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Comisia Europeană a recomandat vineri statelor membre ale Uniunii Europene să activeze ”frâna de urgenţă” împotriva călătoriilor din Africa şi din ţări în care s-a descoperit noua varantă a noului coronavirus B.1.1529, în vederea ”limitării răspândirii” acesteia, anunţă preşedinta CE Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen recomandă suspendarea călătoriilor din toate ţările afectate şi plasarea într-o ”carantină strictă” a cetăţenilor europeni care revin din aceste ţări. 
 
”Luăm veştile despre noua variantă covid cu extrem de multe mutaţii foarte în serios”, dă ea asigurări, citată într-un comunicat.
 
Mutaţii pot conduce la apariţia şi răspândirea unor varante SARS-CoV-2 şi mai îngrijorătoare şi la răspândirea acestora în doar câteva luni în întreaga lume, avertizează ea şi îndeamnă UE să acţioneze ”acum” ”foarte rapid, decisiv şi unit”.
 
Ursula von der Leyen anunţă că le-a propus statelor membre UE să activeze ”frâna de urgenţă” împotriva călătoriilor din ţări situate în sudul Africii şi din alte ţări, în vederea ”limitării răspândirii noii varinate”.
 
”Toate legăturile aeriene ale acestor ţări este necesar să fie suspendate până când înţelegem în mod clar pericolul pe care-l reprezintă această nouă variantă”, subliniază ea.
 
Eropenii care se întorc din aceste regiuni este necesar să fie plasaţi în ”carantine stricte”, insistă ea.
 
Mai multe state membre UE - între care Franţa, Germania, Italia şi Olanda - au luat deja acestel de măsuri.
 
Cazuri de contaminare cu această nouă variantă, descoperită în Africa de sud au fost descoperite la Hong Kong, în Israel - o persoană care s-a întors din Malawi -, dar şi în Belgia - o persoană care a revenit din Egipt.
 
CE nu prezintă nicio listă cu ţări vizate de aceste restricţii.
 
Ea a prezentat propunerea în cadrul unei reuniuni la Bruxelles.
 
Statele membre UE urmează să dea undă verde acestei recomandări.
 
Preşedinta Comisiei anunţă că a discutat vineri despre această situaţie, ”la telefon şi în conferinţe video, cu cercetători şi producători de vaccin”.
    
”Şi ei susţin deplin asemenea măsuri de precauţie în vederea unei răspândiri internaţionale a acestei variante îngrijorătoare”, spune ea.
 
”Depinde, de asemenea, de fiecare dintre noi, ca cetăţeni, să contribuim la un mai bun control al pandemiei” covid-19, avertizează ea.
 
”Vă rog să vă vaccinaţi cât mai rapid posibil, dacă nu aţi făcut-o” şi ”să urmaţi regulile cunoscute pentru a vă proteja”, îndemană preşedinta CE, care apreciază că vaccinarea cu un ”booster oferă o protecţie şi mai bună”.
 
Folosirea măştilor de protecţie, igiena mâinilor şi distanţarea socială, dar şi interdicţiile de călătorie şi măsuri la frontieră ”ajută la încetinirea răspândirii virusurilor”, ”un lucru important”, pentru că ne ajută ”să câştigăm un timp preţios” în vederea vaccinării, apreciază ea.
 
Contractele pe care UE le-a încheiat cu producătorii de vaccin împotriva covid-19 prevăd ca vaccinurle ”să fie adaptate imediat unor noi variante, imediat ce apar”, subliniază Ursula von der Leyen, care adaugă că ”Europa şi-a luat măsuri de precauţie”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Aurel Paun
26.11.2021, 20:32:42

Daca se vrea reducerea pandemiei, UE trebuie sa introduca vaccinarea obligatorie si sa lase tembelismul cu democratia si drepturile omului. In caz de razboi prostimea nu este rugata sa se adaposteasca ci este obligata sa respecte ordinile. Astazi planeta este in razboi adevarat cu acest nenorocit de virus, care isi schimba permanent versiunea.

+7 (9 voturi)
Bat
27.11.2021, 07:43:54

Trebuie bagati la puscarie ca carantina toti care propun vaccinarea obligatorie pentru ca e clar ca sunt mai prosti ca virusul si sunt victime sigure

-8 (10 voturi)
Un cititor
27.11.2021, 08:44:29

La noi Rafila tocmai face relaxari. Dupa ce tot EL (sau si el) s-a opus Certificatului Verde, venind cu explicatii stupide a la PSD. Certificatul Verde asigurand o oarecare protectie . Asadar nu ne dorim, dar cu asemenea masuri (sa facem pe plac romanilor) ne asteptam si la alte valuri, pe care nu le vom mai putea stapani, din cauza agresivitatii virusului. Sa vedem cum gestioneaza Rafila problemele ? Am vazut, inlatura ajutorul altor ministere implicate.

-1 (1 vot)
Amdo Odma
27.11.2021, 09:00:18

Dancila asta a UE nu a invatat ca un virus nu poate fi oprit sa se raspandeasca indiferent de ce masuri ar lua?

-9 (9 voturi)
Modifică Setările