Europa

articolul anterior articolul urmator

Ce va face Slovacia cu cele 160.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V

7
23 Jun 2021 20:14:09
Autor: Cristina Morozan
Slovacia a devenit astfel al doilea stat membru al Uniunii Europene care utilizează vaccinul Sputnik V, după Ungaria. FOTO EPA-EFE
Slovacia a devenit astfel al doilea stat membru al Uniunii Europene care utilizează vaccinul Sputnik V, după Ungaria. FOTO EPA-EFE

Slovacia va vinde sau dona altor state 160.000 de doze de vaccin Sputnik V, reprezentând cea mai mare parte a primului lot achiziţionat din Rusia, a anunţat miercuri guvernul pe site-ul său, după luni de controverse şi o criză politică la Bratislava, transmite Reuters.

Prim-ministrul Igor Matovic a demisionat în martie pe fondul controversei declanşate de decizia sa surprinzătoare ca Slovacia să cumpere 2 milioane de doze de vaccin rusesc fără consultarea partenerilor de coaliţie, care se opuneau folosirii acestuia înainte de autorizarea lui de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit Agerpres.

Administrarea Sputnik V persoanelor doritoare a început în Slovacia în iunie, cu câteva luni întârziere, dar guvernul a anunţat că nu va mai comanda alte doze în afara lotului iniţial de 200.000 până când vaccinul va fi aprobat de EMA.

Slovacia a devenit astfel al doilea stat membru al Uniunii Europene care utilizează vaccinul Sputnik V, după Ungaria.

Conform site-ului guvernului, preluat de agenţiile Reuters şi TASR, până marţi, 22 iunie, doar 14.214 persoane s-au înscris pentru a li se inocula Sputnik V, dintre care 8.004 au primit deja vaccinul.

Având în vedere cifrele, 'este important să oferim posibilitatea ca vaccinurile să fie folosite în state terţe care arată interes', afirmă guvernul slovac, precizând că Albania, Bosnia, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Argentina se află în această situaţie.

Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori, a administrat în total 3,37 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, iar 1,4 milioane de persoane au fost vaccinate cu schema completă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

vasîli fărdecai
23.06.2021, 21:39:17

”Îndată ce cireada va accepta vaccinarea obligatorie( forțată) s-a terminat! Vor accepta orice atunci, donarea de sânge și de organe pentru ”binele suprem”. Vomputea modifica genetic toți copiii și prin asta îi vom steriliza, pentru ”binele suprem”. Controlați mințile oilor și veți controla cireada(masele). Producătorii de vaccinuri vor face miliarde și mulți dintre voi din camera aceasta sunt învestitori . Va fi un câștig pe toate părțile. Rărim cireada ( depopulăm ) și cireada ne plătește pentru aceste servicii de exterminare. Deci, ce avem astăzi la masă?”- Henry Kissinger- într-un speech la Consiliul Mondial din 2oo9

-4 (4 voturi)
freeson freeson4
23.06.2021, 21:46:31

Vasile, înțeleg că Hery Kissinger a probat teoria pe caii tăi. 😂 Mare berbec, dacă crezi că cineva îți ia de bun falsul!

+6 (6 voturi)
Noah Scînteia@Vancouver.ca
24.06.2021, 03:18:52

vasili... esti o mostra de prostie orthodoxa cu sau fara cai...

+3 (5 voturi)
vasîli fărdecai
24.06.2021, 21:31:57

...vancurvere, băi da ce prețios mai ești tu, ăsta de te dai șî te ocupi cu tratamentul aqua- termal al materialelor ceramice, din aluminium șî dîn oțăl într-un mediu controlat, măi căzătură, măi spălătoriu dă oale pline cu șî dăcă cat, mă prețiosule dă canadiană ratată șî cârpită-ntre buci, fermecatule. Tot vlach ai rămas, migrantule de te dai tu cu fransiz kokusu...

-4 (4 voturi)
ALEXANDRE STARK
23.06.2021, 22:19:23

Era sà zic ieu ceva cu " Ce va face Slovacia cu cele 160.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V " : Sà si le bange-n c.. fàrà cremà unu cite unu !!!! Nici rusii nu vor de iel da pài minte Slovacii ?

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările