Europa

articolul anterior articolul urmator

Ce ţări europene au introdus obligativitatea paşaportului sanitar

9
24 Jul 2021 10:11:59
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În pofida protestelor, obligativitatea paşaportului sanitar se impune treptat ca realitate în contextul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Unele ţări europene condiţionează deja prezentarea acestui document pentru accesul la restaurante, piscine sau teatre.

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasă decât celelalte, accelerează valul patru al pandemiei de COVID-19 şi stârneşte îngrijorări. În Franţa, rata de infectare a crescut cu 193% în doar o săptămână. În demersurile de a inversa această evoluţie, autorităţile franceze s-au văzut nevoite să recurgă la noi restricţii, vizând inclusiv persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID-19. Paşaportul sanitar a devenit o realitate, fiind obligatoriu pentru accesul la evenimente culturale sau sportive. În plus, începând cu 1 august, acest document va fi necesar şi pentru călătoriile cu avionul sau trenul în teritoriul francez.

Într-un efort de a-şi salva sezonul turistic, Grecia este o altă ţară care mizează pe certificatul sanitar. Accesul în zonele din interior este permis doar persoanelor care deţin un astfel de document. Minorii pot intra la rândul lor în restaurante dacă prezintă un test rapid anti-COVID-19 făcut în ziua respectivă. De săptămâna trecută, lucrătorii nevaccinaţi anti-COVID-19 de pe unele insule turistice principale ale ţării trebuie să se testeze de două ori pe săptămână.

Paşaportul sanitar este obligatoriu în Austria din 22 iulie, permiţând acces la activităţile de divertisment sau de recreere.

În Marea Britanie, acest document va fi obligatoriu din toamnă pentru toate persoanele care vor să se distreze în cluburi sau să asiste la evenimentele culturale sau sportive.

Paşaportul sanitar va deveni o realitate şi în Italia, începând cu 6 august, pentru acces la piscine, săli de sport, cinematografe, teatre, concerte, congrese etc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.07.2021, 11:07:07

Comentariu considerat abuziv.

Noah_Scînteia@Vancouver.ca
24.07.2021, 14:56:25

Toate tarile din lume ar trebui sa introduca asta... n-ai cod , n-ai acces nicaieri!

0 (8 voturi)
Pontus Euxinus
24.07.2021, 15:20:24

tu unde traiesti ? in Chinada :))) ori in Romanica ? Baga nasu'n CONSTITUTIE si vezi mataluta unde scrie ca dreptul cetteanuluo de a intra in supermarket pentru a-si cumpara mancare, este restrictionat. Faci un job fff jegos pe forum

-2 (8 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
24.07.2021, 15:34:02

Pontas Pontus mai bine zi cum te-ai re-aclamatizat la Constanta :)

+2 (6 voturi)
Pontus Euxinus
24.07.2021, 15:36:56

noah, tu te ocupi cu minusurile pe aici, vad ca esti activ de acolo din redactai ziarului :)) ai spalat scarile , ti-ai facut sectorul ? tot la Casa SCinteii lucrezu ? get a life !!!!!

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările