Europa

articolul anterior articolul urmator

CEDO respinge ca „inadmisibile” 18.000 de plângeri depuse din Franţa împotriva permisului sanitar

3
7 Oct 2021 13:37:08
Autor: News.ro
CEDO
CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins joi drept ”inadmisibile” o cerere împotriva permisului sanitar depusă de către un profesor de drept, Guillaume Zambrano, şi alte 18.000 de ”cereri standardizate” care o însoţeau, din Franţa, relatează AFP.

Un lector în drept privat la Universitatea din Montpellier, Guillaume Zambrano, care se opune paşaportului sanitar, a creat o mişcare pentru a lupta împotriva implemenării acestuia în Franţa.
 
El propunea, pe un site, completarea unui formular precompletat în vederea sesizării CEDO.
 
Potrivit Curţii, obiecitvul său era să provoace ”blocarea, îngâtuirea, inundarea” CEDO, ”să-i paralizeze funcţionarea” şi ”să-i forţeze uşa de la intrare”, cu scopul de a face ”sistemul să deraieze”.
 
CEDO subliniază într-un comunicat că cererea lui Guillaume Zambrano este inadmisibilă din cauza ”neepuizării căilor de recurs interne”, o condiţie esenţială a plângerii, şi ”caracterul abuziv al acesteia”.
 
Cele 18.000 de plângeri standardizate ”nu îndeplinesc” nici ele dispoziţiile regulamentului CEDO cu privire la petiţii indviduale şi ”nu pot, deci, să fie examinate”, precizează Curtea.
 
Magistraţii europeni deplâng faptul că demersul lui Guillaume Zambrano vizează ”să facă rău mecanismului Convenţiei” europene a drepturilor omului şi ”funcţionării Curţii”.
 
Curtea a mai anunţat joi că a îndemnat Guvernul francez ”să-i prezinte observaţiile” sale cu privire la cererea unui pompier care contestă pe fond obligaţia de a se vaccina, impusă anumitor profesii, inclusiv alei sale.
 
Porivit CEDO, alte 712 persoane şi-au exprimat intenţia de a depune o plângere cu privire la ”aceeaşi problematică”.
 
În urma unei proceduri de urgenţă, CEDO a respins, la 25 august, plângerea acestor petenţi, care-i cereau ”să suspende obligativitatea vaccinării”, prevăzută de o lege de la 5 august 2021 vizând personalul medical şi pompierii, ameninţaţi cu suspendarea.
 
CEDO este organul judiciar care veghează la respectarea Convenţiei europene a drepturilor omului, semnată de 47 de state reunite în cadrul Consiliului Europei (CoE).
 
Citeşte şi: 
 
Diana Scobioală, desemnată judecător CEDO. Pe 3 decembrie începe mandatul
 
Unul dintre condamnaţii în tripla crimă de la Stoeneşti a murit în Penitenciarul Craiova. „Degeaba s-a plâns. A fost lăsat să zacă precum un câine“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
7.10.2021, 13:47:44

Dar cererea de a infecta aproapele lor crestin cu Covid nu o respinge?

-14 (16 voturi)
Culea Kasparov
7.10.2021, 13:53:22

Intai te judeci in tara de origine si abia dupa aia la CEDO. Nu aveau cum sa le ia in considerare plangerile.

-11 (13 voturi)
Thanatos son of Nyx
7.10.2021, 14:24:55

Australienii care postează online conținut anti-Lockdown ar putea primi amenzi de 11.000 $ Se vorbește despre cetățenii care planifică și participă la proteste de parcă ar fi teroriști. https://summit.news/2021/07/30/australians-who-post-anti-lockdown-content-online-could-face-11000-fines/

-9 (15 voturi)
Modifică Setările