Europa

articolul anterior articolul urmator

Cel mai important premiu german din domeniul cercetării medicale, atribuit creatorilor vaccinului Pfizer-BioNTech

5
21 Sep 2021 14:10:28
Autor: Maria Ţaga
Vaccinul BioNTech a fost primul ser anti-COVID-19 a cărui utilizare a fost aprobată în Uniunea Europeană.
Vaccinul BioNTech a fost primul ser anti-COVID-19 a cărui utilizare a fost aprobată în Uniunea Europeană.

Premiul Paul Ehrlich şi Ludwig Darmstaedter din Germania a fost acordat celor trei persoane care au creat vaccinul anti-COVID-19 al companiei germane BioNTech, realizat în colaborare cu grupul american Pfizer.

Cei trei laureaţi, doi doi fondatori ai companiei BioNTech, Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, precum şi specialistei în biochimie Katalin Kariko, care s-a alăturat companiei germane în anul 2013, vor primi acest premiu „pentru cercetările lor şi pentru dezvoltarea de ARN mesager în scopuri de prevenţie şi terapeutice", au anunţat marţi reprezentanţii Fundaţiei Paul Ehrlich, al cărei sediu se află în oraşul Frankfurt.

Dezvoltarea „spectaculos de rapidă" a unui vaccin extrem de eficient împotriva COVID-19 a fost considerată de juriul care atribuie acest premiu drept „un succes extraordinar", transmite Agerpres. 

În ultimele decenii, mulţi dintre câştigătorii premiului Paul Ehrlich şi Ludwig Darmstaedter au fost recompensaţi apoi şi cu premiul Nobel pentru medicină.

Vaccinul BioNTech a fost primul ser anti-COVID-19 a cărui utilizare a fost aprobată în Uniunea Europeană. De asemenea, campania de vaccinare cu acest ser nu a fost amânată sau întreruptă din cauza îngrijorărilor legate de posibile efecte secundare rare, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor vaccinuri anti-COVID-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Lola
21.09.2021, 18:29:35

"Cei trei laureaţi, doi doi fondatori ai companiei BioNTech, Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, precum şi specialistei în biochimie Katalin Kariko". Cei doi fondatori nu apartin rasei "ariene" cu siguranta, spre stupefactia Extremei Drepte Neo-Naziste din Germania si din USA! Asta e cel mai bun exemplu despre beneficiile emigratiei. Dar cine sa inteleaga, cei ce urasca pe toti si totul? nefericitii?

+8 (12 voturi)
Mihai Ghici
22.09.2021, 01:55:40

Ca si primarul tuciuriu al Londrei? E clar ca sunt facaturi pt promovarea "diversitatii"...

-10 (12 voturi)
d4v1de 1sa
22.09.2021, 10:34:23

Acest "premiu" nu are nicio legatura cu stiinta, este doar un alt instrument de propaganda al mafiei big farma. A premia inventatorul si promotorul unui ser experimental care a ucis oameni si/sau i-a lasat infirmi pe viata, ii descalifica din start. A premia inventatorul si promotorul unui ser experimental care nici nu este sigur si nici nu este eficient, dincontra, ii descalifica din start.

-13 (13 voturi)
d4v1de 1sa
22.09.2021, 10:37:40

Studiu: Vaccinurile COVID-19 ARNm si Riscul Bolii Prionice „Rezultatele indică faptul că produsul de laborator conținând ARNm (n.t. – codul pentru proteina spike) are secvențe specifice care pot cauza plierea defectuoasă a proteinelor TDP-43 și FUS (n.t. – proteine care controlează mai multe aspecte ale degradării ARNm), în formele lor patologice confirmate”. https://scivisionpub.com/abstract-display.php?id=1503 Se știe că plierea proteinelor TDP-43 și FUS în configurații „toxice” provoacă scleroza laterală amiotrofică, (boala Lou Gehrig), demență frontoemporală, Alzheimer și alte boli neurologice degenerative. Bolile prionice sunt cumplite. Simptomele sunt asemănătoare accidentului vascular cerebral: dificultate de vorbire, confuzie, pierdere accentuată a funcției cognitive, mișcări haotice. Prin urmare, imunologul J. Bart Classen avertizează că tehnologia ARNm folosită de Pfizer și Moderna ar putea deschide cutia Pandorei, creând potențiale mecanisme prea puțin înțelese. Acumularea în lizozomii celulari a prionilor duce la spargerea lor (mediu acid plin de enzime hidrolitice şi proteaze destinate degradării deşeurilor celulare), şi la lizarea celulei, acesta fiind mecanismul prin care apare encefalopatia spongiformă – „boala vacii nebune”, de care cred că toată lumea a auzit. https://acidmedia.ro/stiinta-cenzurata-a-vaccinurilor-covid-opinie3/

-13 (13 voturi)
Lola
22.09.2021, 21:03:32

pana la urma, tuciuriul ala e primarul unei metropole importante in lume, nu-i asa? sau oftica ii cat casa la tini mai mihaitz? sau vreu tuciuriu i-a intors ceasul lu doamna ghici, sau i-a schimbat "uleiul" la masina?

+7 (9 voturi)
Modifică Setările