Cercetători în prima linie în faţa pandemiei şi atacantul britanic Raheem Sterling care luptă contra rasismului, onoraţi de regina Elizabeth a II-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisabeta a II-a FOTO: Elisabeta a II-a / EPA-EFE
Elisabeta a II-a FOTO: Elisabeta a II-a / EPA-EFE

Oameni de ştiinţă din prima linie în lupta contra pandemiei de coronavirus şi atacantul britanic Raheem Sterling care face campanii contra rasismului figurează printre personalităţile onorate de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, potrivit listei publicate vineri cu ocazia celebrării oficiale a aniversării suveranei, scrie Le Figaro.

Printre cercetătorii distinşi, cei care au conceput vaccinul britanic dezvoltat de AstraZeneca cu Universitatea Oxford. Marea Britanie, care este ţara din Europa cea mai îndoliată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese, a fost prima ţară care a aprobat acest vaccin, în decembrie 2020. 

Sarah Gilbert, profesor de vaccinologie la Institutul Jenner din Oxford, la Departamentul de Medicină clinică din Nuffield, a fost înnobilată cu titlul "Dame". Colegii săi, profesorul Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Grup, şi profesorul Peter Horby, co-cercetător şef la testul Recovery destinat să găsească tratamente contra coronavirusului, au fost de asemenea înnobilaţi, pentru servicii aduse sănătăţii publice şi cercetării medicale. 

În total, şapte cercetători de la Universitatea Oxford au fost recompensaţi, precum şi opt angajaţi de la AstraZeneca, între care David Hunt, şeful operaţiunilor de vaccinare din compania farmaceutică. 

Kate Bingham, fosta preşedintă a grupului de lucru britanic pe vaccinuri, care a contribuit la aprovizionarea ţara cu milioane de doze de vaccin anti-Covid, a devenit "Dame Kate". 

"Dezvoltarea de vaccinuri a fost un triumf al colaborării dintre ştiinţă şi industrie", a declarat Kate Bingham. Mai mult de jumătate din populaţia adultă a fost vaccinată complet în Marea Britanie şi mai mult de 77% dintre adulţi au primit prima injecţie. 

Colega sa Divya Chadha Manek, care a coordonat grupul de lucru pentru testele clinice, a fost de asemenea distinsă, după ce a jucat un rol determinant pentru a convinge fabricanţii să-şi facă testele în Marea Britanie. Originară din india, Divya Chadha Manek, 35 de ani, care a ajuns în Marea Britanie la 18 ani cu o bursă de studii, a povestit că tatăl său decedat în decembrie i-a spus să "facă ceva atât de incredibil încât să o poată întâlni pe regină într-o zi". 

Profesorul Paul Elliott, preşedinte al epidemiologiei şi medicinei de sănătate publică la Imperial College Londra şi director al programului React, un studiu la scară largă ce măsoară evoluţia transmiterii virusului la populaţie, a fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic. 

Foarte implicat în campaniile contra rasismului şi discriminărilor de orice fel, atacantul englez Raheem Sterling a fost ridicat la rang de membru de onoare al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de regina Elizabeth a II-a, potrivit lequipe.fr. 

El a fost apreciat pentru iniţiativele sale în favoarea eradicării rasismului în sport. La 26 de ani, atacantul de la Manchester City este foarte implicat în campanii contra rasismului şi discriminării.

El este membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE), prima etapă către înnobilarea cu titlul de Sir, atribuit la începutul anului lui Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite