Europa

articolul anterior articolul urmator

Certificate verzi, valabile 9 luni pentru călătoriile în UE. Noi modificări propuse de CE

1
25 Nov 2021 12:10:36
Autor: Lorena Mihăilă

Uniunea Europeană va recomanda ca valabilitatea certificatelor de vaccinare contra Covid-19 să fie limitată la 9 luni pentru călătoriile în interiorul blocul comunitar. De asemenea, se doreşte şi acordarea de prioritate călătorilor imunizaţi, scrie Bloomberg.

Comisia Europeană va propune joi ca statele membre să primească toţi călătorii vaccinaţi cu seruri aprobate de blocul comunitar. Totodată, va cere ca începând cu 10 ianuarie să fie primiţi şi oamenii imunizaţi cu seruri aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Modificările privind validitatea inoculării contra coronavirusului sugerează că vor fi necesare rapeluri după perioada de 9 luni, notează Bloomberg.
 
Actualizările propuse introduc noua limită de timp pentru valabilitatea inoculărilor Covid, sugerând că vor fi necesare rapeluri după perioada de 9 luni.
 

Doar persoanele vaccinate şi vindecate vor putea merge în ţările din UE

Pe măsură ce numărul de cazuri continuă să crească în Europa, executivul UE vrea să renunţe, începând cu 1 martie, la lista albă de ţări din care toţi călătorii sunt autorizaţi să vină, indiferent de statutul de vaccinare.

De la această dată, doar călătorii vaccinaţi şi recuperaţi după boală cu un certificat digital Covid, sau un permis echivalent, vor putea intra în bloc.

Normele revizuite ar permite călătoria în UE şi a copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani cărora li s-a făcut un test PCR negativ înainte de plecare, chiar dacă nu sunt vaccinaţi.

Există riscul ca fiecare ţară membră să poată cere suplimentar testare la sosire sau carantină şi autoizolare. 

Test PCR pentru cei vindecaţi sau vaccinaţi 

Potrivit propunerilor, va fi necesară dovada unui test PCR negativ pentru toţi călătorii care au fost vaccinaţi cu un vaccin aprobat de OMS, dar care nu este aprobat de autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor, precum şi pentru călătorii recuperaţi după COVID-19.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nastase T Ovidiu
25.11.2021, 12:27:19

Dictatura medicala . Astia s-au inspitat din filmul asta turnat la nemti in 1979? Este copie cu ce traim acum. Filmul Pandemia 1979 RFG Era Covid in The Hamburg Syndrome 1979 https://rumble.com/vpqwtl-era-covid-in-the-hamburg... 🤓 Intreg filmul aici https://www.youtube.com/watch?v=JynYvU2LUjY Este din 1979 dar pare turnat ieri.

-16 (18 voturi)
Modifică Setările