Europa

articolul anterior articolul urmator

Charles Michel propune înfiinţarea unui institut european pentru formarea de imami

8
10 Nov 2020 11:47:39
Autor: Ion Gaidau
Charles Michel FOTO EPA-EFE
Charles Michel FOTO EPA-EFE

Uniunea Europeană trebuie să se doteze cât mai curând posibil cu un organism însărcinat cu formarea de imami şi să se asigure că mesajele lor nu răspândesc „ură”, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

„Este foarte important să fim fermi în raport cu aceasta. Cred, de exemplu, că trebuie să avem de plan european de dezbateri în legătură cu ideea ce a fost evocată în urmă cu ceva timp de a înfiinţa un Institut european pentru formarea de imami”, a spus Charles Michel.

Trebuie „să ne asigurăm că acest mesaj de toleranţă, de deschidere, să poată fi vehiculat pe plan european, să ne asigurăm că primatul legii civile este acceptat", a continuat preşedintele Consiliului European.

Charles Michel a făcut aceste declaraţii alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz, cu o zi înainte de un mini-summit prin videoconferinţă ce îi va reuni pe cei doi lideri, precum şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel.

Sosit la Viena pentru a exprima „prietenia europeană”, fostul premier belgian s-a recules înainte la locurile atacului jihadist soldat cu patru morţi.

Charles Michel şi Sebastian Kurz la locul atentatului de la Viena FOTO EPA-EFE

„Considerăm că această ameninţare teroristă este o ameninţare fundamentală, gravă, serioasă, împotriva valorilor care stau la baza proiectului european şi nu intenţionăm să dăm dovadă de slăbiciune, de laxism”, a subliniat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

bios
10.11.2020, 12:00:25

Natarau de-a binelea acest Charles Michel. Cat de imbecil sa fie sa isi inchipuie ca imamii fanatatici si violenti nu ar [utea fi formati chiar in inima Europei si sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor multiculturaliste ?

+2 (2 voturi)
un cetatean european
10.11.2020, 12:01:42

legi dure si deportarea pana la a saptea spita a familiei, in asa fel incat mahometii sa stie ca si familia lor va fi implicata . Iar cine nu are acte repede pus pe avion si marsh de unde ai venit. Inchiderea moscheelor unde au loc spalari de creier si expulzarea oricui care doar pomeneste de un atac terorist. Vii in Europa si respecti legile de aici , altfel marsh intre nisipuri si fa ce vrei.

+1 (1 vot)
Bibi Loi
10.11.2020, 12:06:53

Creierele conducatorilor europeni sunt in metastaza, Europa n-o mai duce mult asa.

+1 (3 voturi)
Lucifer
10.11.2020, 12:35:29

Mai sunt mulţi idioţi în Europa?

0 (2 voturi)
Hoban Razvan
10.11.2020, 13:57:53

Ideea nu e rea, poate o aplicam si noi cu cei din BOR.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările