Europa

articolul anterior articolul urmator

CIA a declasificat un raport despre viaţa sexuală a lui Adolf Hitler. Care ar fi fost preferinţele Führer-ului

24
17 Oct 2018 13:19:32
Autor: George-Andrei Cristescu
Adolf Hitler Foto: AFP
Adolf Hitler Foto: AFP

Un raport ce datează din anul 1943 referitor la viaţa pe care o ducea Adolf Hitler, inclusiv referitor la relaţiile şi preferinţele sale sexuale, a fost declasificat recent de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a Statelor Unite.

Potrivit dosarului, care a fost întocmit de antropologul Henry Field pentru Biroul de Servicii Strategice, precursor al CIA, Adolf Hitler ar fi fost un sadomasochist bisexual, atras de adjunctul său, Rudolf Hess, care ar fi fost travestit. 
 
Raportul întocmit de Field, care primise ca sarcină să „adune toate informaţiile despre oficialii germani de rang înalt, inclusiv despre Adolf Hiltler“, după cum scrie „The Week“, a fost transmis preşedintelui american Franklin D. Roosevelt pentru a-i oferi acestuia cât mai multe date despre inamic, pornind de la obiceiuri alimentare şi până la gusturi în materie de muzică.
 
În acest raport, realizat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Henry Field a făcut speculaţii şi cu privire la viaţa sexuală a Führer-ului, ajungând la concluzia că „Adolf Hitler este un sadomasochist, care avea, probabil, tendinţe homosexuale“. 
 
Agenţii americani ar fi primit informaţii interesante despre Hitler şi de la Ernst Sedgwick Hanfstaengl, afaceristul care l-a sprijinit pe dictator la începuturile NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - Partidul Naţional Socialist al Muncitorilor Germani) şi care, potrivit raportului, era  „un prieten intim“ al acestuia.
 
După ce a căzut în dizgraţia Führer-ului, Hanfstaengl s-a refugiat în Regatul Unit şi le-ar fi spus agenţilor SUA că hostelul vienez în care locuia Hitler în tinereţe era cunoscut ca „un loc în care bărbaţi în vârstă se întâlneau cu bărbaţi tineri pentru a se deda plăcerilor homosexuale“. Totuşi, nu există nicio dovadă clară că Hitler ar fi fost implicat în tinereţe în astfel de acte. 
 
Raportul analizează şi zvonurile care circulau în acea vreme cu privire la relaţiile sexuale care ar fi existat între Adolf Hitler şi adjunctul său Rudolf Hess, care ar fi venit la „baluri mascate îmbrăcat în femeie“, ceea ce i-a determinat pe membrii homosexuali ai partidului să-l poreclească „domnişoara Anna“ (Fräulein Anna).
 
În concluziile sale, antropologul Henry Field a scris că viaţa sexuală a lui Adolf Hitler era „dublă, la fel ca viziunea sa politică“: în viaţa sa profesională era „atât socialist, cât şi naţionalist fervent“, iar în viaţa sa personală era „şi homosexual, şi heterosexual“. 
 
Totuşi, unii experţi rămân sceptici cu privire la caracterul ştiinţific al acestui raport. Asta pentru că, spun ei, documentul are la bază „o analiză psihologică îndoielnică“.
 
De altfel, raportul, care are 70 de pagini, conţine speculaţii potrivit cărora mamei lui Adolf Hitler i-ar fi plăcut „să fie agresată fizic de soţul ei, tatăl viitorului dictator“, însă nu sunt prezentate dovezi în acest sens. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

geek-a-contra
17.10.2018, 14:24:35

'Un raport ce datează din anul 1943 ...., a fost declasificat recent de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a Statelor Unite. Citeste mai mult: adev.ro/pgqmw0 cit de "recent"o fi fost declasificat dosarul ala daca eu am citit despre chestiile astea, muuuuuuuult mai pe larg intr-o carte din 2012? cred ca se chema "the pursuit of the nazi mind"....daaar, dupa cum bine se stie, conform lui einstein timpul este o chestie realativa, ptr unii ziaristi foarte relativa. si traducerile si mai si....

+8 (8 voturi)
AlphaOmega
17.10.2018, 15:31:50

Asta ce e stire lansata dupa 70 de ani din lipsa de subiecte ? Si pe cine intereseaza in genere viata sexuala a lui Hitler ? cred ca doar pe cei de la CIA, declasificarea lor este egala cu zero mai bine ar declasifica crimile contemporane importiva umanitatii daca CIA e ceia ce se da.

0 (4 voturi)
Teodor Val
17.10.2018, 15:54:52

Ce AlphaOmega, gasesti articolul deranjant? De ce? De altfel, argumentele nu sunt chiar asa de slabe pe cat sugereaza autorul: exista mai multi istorici, printre care unul german de top, care cred ca argumentele sunt chiar bune: https://www.youtube.com/watch?v=z5HdQ9d6C3A . Si daca Hiter a fost cu adevarat bisexual, asta poate explica multe - si desigur, are consecinte neplacute in privinta explicatiei urii pe care el a avut-o pentru religia iudeo-crestina. Sigur, se ridica atunci intrebarea: de ce a persecutat homosexualii? Insa si aici situatia e complexa: se stie ca nazistii au avut ura specifica fata de homosexualii efeminati - mai ales daca mai faceau si parte din partide de extrema stanga. Pentru ceilalti, super-masculi si pederasti, in buna traditia doriana, se pare ca au avut mai degraba apecieri: vezi cazul celebru al lui Röhm, un membru marcant al partidului nazist si lider SA (celebrii stormtrooperi superagrrsivi din primele decenii ale miscarii(...

-5 (7 voturi)
Stefan din Nord
17.10.2018, 16:52:14

Nu a fost nici hetero nici homo Dracii sunt asexuati

-3 (3 voturi)
un motan intransigent
17.10.2018, 17:25:53

He , He ! Leului cazut in balta ii sar broastele pe cap...

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (24)