Europa

articolul anterior articolul urmator

Cinci români și un spaniol au ”clonat” carduri de 400.000 de euro

0
25 Feb 2010 13:53:30
Autor: adevarul
Câteva dintre obiectele găsite în laboratorul infractorilor. Foto: mir.es
Câteva dintre obiectele găsite în laboratorul infractorilor. Foto: mir.es

Infractorii introduceau în ATM-uri un cititor de cartele și o cameră video minusculă. Cu informațiile pe care le obțineau, cumpărau produse de pe Internet.

Poliția Națională din Valencia a arestat un grup de infractori care se ocupa cu "clonarea" de carduri bancare, falsificarea de documente și escrocherii, anunță Ministerul de Interne din Spania. Banda era formată din șase persoane, cinci români și un spaniol, cu vârstele cuprinse între 21 și 42 de ani.

Infractorii operau într-un mod deja "clasic". În interiorul unui ATM introduseseră un cititor de cartele și o cameră video minusculă, care avea rolul de a înregistra codul PIN. Cu ajutorul informațiilor obținute, ei cumpărau diverse produse de pe paginile de Internet, pe care apoi le comercializau la prețuri mult mai mici. De asemenea, infractorii achiziționau și articole la comandă.

Paguba pe care aceștia au produs-o a fost estimată la 400.000 de euro. O mare parte a acestor bani a fost trimisă în România. Conform Poliției Naționale, banda era bine structurată și ierarhizată. Șeful grupului de infractori era un român. El se ocupa cu gestionarea informațiilor obținute de pe carduri și verifica valabilitatea acestora. Ceilalți membri ai bandei se subordonau șefului lor.

Grupul dispunea de un laborator clandestin, situat într-un apartament din Valencia.

Vezi pe adevadrul.es fotografii cu obiectele pe care polițiștii le-au găsit în acest apartament

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările