Europa

articolul anterior articolul urmator

Cine îi manipulează pe antivacciniştii şi negaţioniştii greci?

4
24 Sep 2021 12:16:18
Autor: Viorica Marin
Grecia, proteste ale anti-vaccini;tilor
Grecia, proteste ale anti-vaccini;tilor

În Grecia, autorităţile văd semne ale unei ”acţiuni bine orchestrate de instigatori periculoşi care exploatează masa negaţioniştilor şi a antivacciniştilor”, scrie presa elenă.

Pe lângă cererile de exhumări, care au fost foarte numeroase în ultima perioadă (cu revendicarea de a se dovedi decesul din cauza coronavirusului), pe lângă valul de procese împotriva medicilor şi asistentelor medicale care au tratat pacienţi cu Covid-19, în ultimul timp se amplifică valul părinţilor negaţionişti care atacă profesorii pentru că aplică legea. 
 
Mişcarea  ”grecilor autohtoni indigeni”
 
În scenă a apărut şi o mişcare a ”grecilor autohtoni indigeni” care invocă aşa-zise hotărâri judecătoreşti internaţionale şi acţionează în diverse regiuni ale ţării, susţinând că pot, prin diverse hârtii întocmite de ei, să revoce decizii ale instituţiilor statului. 
 
Miercuri, la Salonic, un părinte negaţionist, supărat că fiul lui nu fost primit la şcoală fără mască şi fără rezultatul negativ al unui autotest pentru coronavirus, cum prevăd normele instituite de guvernul grec, a pretins că pe baza procedurii instituite de ”grecii indigeni autohtoni” îi aplică directoarei şcolii o ”amendă” în valoare de 2,7 milioane de euro!, scrie I Efimerida, catalogând conţinutul hârtiilor prezentate de părinte drept ”delirant”.
   
Scena a fost repetată de către un angajat nevaccinat al Primăriei Minoa Pediada din Creta. Angajata în cauză (fizioterapeut) a fost reclamată de către primărie, pentru că, deşi era nevaccinată şi se afla în regim de suspendare a activităţii, a continuat să meargă la muncă. Aceasta s-a baricadat împreună cu soţul ei în Centrul pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, refuzând să plece. Potrivit presei locale, angajata a schimbat încuietoarea centrului pentru a nu mai putea intra nimeni în clădire!
 
În ciuda apelurilor făcute de viceprimar de a părăsi clădirea, aceasta a început să mute mobilierul şi tot ce găsea în cale, strigând în acelaşi timp că este ”indigen autohton şi nimeni nu are dreptul de a o scoate din clădire...”.
 
Angajata a susţinut şi ea că acţionează pe baza Proclamaţiei ”Grecilor Indigeni Autohtoni” care invocă aşa-zise hotărâri judecătoreşti internaţionale şi acţionează în diverse regiuni ale ţării, susţinând că pot, prin astfel de hârtii, să revoce decizii ale instituţiilor statului.
 
În cele din urmă, poliţia a reuşit să intre în centrul respectiv şi să o aresteze pe angajată, care a fost dusă la secţia de poliţie, în prezenţa unui procuror.
 
Pe de altă parte, un medic din Grecia a dezvăluit că sunt pacienţi antivaccinişti care refuză să li se facă transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-Covid, de teamă că ar putea fi otrăviţi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Asociaţiei Medicale din Patras, Anna Mastorakou, care a cerut procurorilor să intervină.
 
 „Până acum, am văzut pacienţi nevaccinaţi care refuzau să fie intubaţi, ceea ce a dus la multe decese, dar acum avem persoane care refuză transfuziile", a spus medicul. Anna Mastorakou a sugerat că este vorba despre o reţea organizată de antivaccinişti şi nu despre cazuri singulare izolate. „Dacă cineva intră în operaţie sau doreşte o transfuzie şi aparţine grupului anti-vacciniştilor cere să nu i se facă transfuzii cu sânge de la o persoană vaccinată anti-Covid. Desigur, refuzul nu are nicio bază ştiinţifică“, a spus Mastorakou.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

fact check
24.09.2021, 12:44:11

toata turma de cornute - greci autohtoni indigeni (sic!) - daci liberi - cetateni suverani

+9 (11 voturi)
R e l i g u l o u s @ Vancouver.Canada
24.09.2021, 22:37:33

"Cine îi manipulează"? Se vede foarte bine in poza... adica crucea si icoana!

+11 (11 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
24.09.2021, 12:46:52

Ai putea sa-ti dai doctoratul in psihologie si psihiatrie, doar studiindu-i pe antivaccinisti; dar nu e voie, ar insemna sa-i categorisesti-in primul rand si sa scoti in evidenta niste lipsuri ale societatii si ale familiei-in al doilea rand. Ii gasesti acolo pe cei care lesina cand vad un ac, pe cei care nu au facut injectii niciodata, pe analfabetii functionali, ii gasesti acolo pe cei care isi sublimeaza frica atavica de boala prin manifestari antisociale, ai gasesti pe nemultumitii din societate care considera statul un dusman care le-a facut rau dea lungul vietii, gasesti acolo pe cei care nu inteleg nimic din functionarea lumii si societati umane si de aceea imbratiseaza teroriei conspiratiei mondiale, o groaza de material didactic.....

-6 (12 voturi)
marinescu nick
24.09.2021, 12:57:25

Credeam ca romanii sunt tampiti,avand in vedere ce putini sunt vaccinati,da observ ca astia din Grecia mai au putin si revendica Nobelul pentru cretinism total netratabil. Nu ar fi mai simplu sa nu ii trateze pe antivaccinistii ce se imbolnavesc? Incuiati in case,apoi dupa ce crapa luati si direct la groapa. Iar aia de nu respecta si infecteaza pe altii,sa li se faca o inchisoare speciala,pt tampiti,in care sa fie doar ei. Ce tot atata cearta,boss..... Pe bune,lumea a cam luat-o razna....

-5 (13 voturi)
Modifică Setările