Europa

articolul anterior articolul urmator

Cine este tânărul de 27 de ani numit la conducerea Ministerului de Externe al Austriei

17
15 Dec 2013 18:43:06
Autor: Bianca Andrieş
Sebastian Kurz, cel mai tânăr ministru de Externe austriac din 1945 până în prezent.
Sebastian Kurz, cel mai tânăr ministru de Externe austriac din 1945 până în prezent.

Noul ministru de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, este cel mai tânăr politician numit pe un astfel de post şi totodată una dintre personalităţile marcante şi originale ale Partidului Conservator austriac (ÖVP). Însă mulţi critici consideră că Sebastian Kurz nu este cea mai potrivită persoană pentru conducerea diplomaţiei austriece, din cauza lipsei de experienţă a tânărului care încă nu şi-a finalizat studiile superioare.

Acordarea responsabilităţii unui portofoliu foarte important unui un tânăr de doar 27 de ani a determinat mulţi specialişti şi comentatori să trateze cu suspiciune decizia oficialilor austrieci şi a atras unele critici din cauza lipsei de experienţă a noului ministru, notează cotidianul luxemburghez „L`Essentiel Online”.

Cu toate acestea, Sebastian Kurz a fost şi mai puternic atacat în trecut decât ceea e experimentează acum. În 2011, Kurz a intrat în guvern, iar încă de atunci a fost primit atât cu entuziasm, dar s-a lovit şi de o retorică dură.

De atunci, acest student la Drept cu studiile întrerupte a câştigat mai multă credibilitate datorită determinării sale şi  reuşitelor la locul de muncă, printre care se numără unele măsuri de integrare a musulmanilor din ţara sa, precum şi stabilirea unor exigenţe de cunoaştere a limbii germane pentru copiii încă neînscrişi la şcoală.

„A reuşit să schimbe felul în care discutăm acum despre imigraţie, înlocuind noţiunea de ameninţare potenţială cu cea a diferenţelor culturale”, a spus Peter Ulram, politolog în cadrul institutului Ecoquest. „Atractiv atât pentru stânga, cât şi pentru dreapta, Sebastian Kurz a fost cel mai popular membru în fostul guvern şi, pentru mulţi observatori, un potenţial viitor cancelar”, a continuat politologul austriac.

Kurz, care deţine şi portofoliul Integrării, a spus despre propria sa numire în cabinetul de la Vienai că această funcţie se datorează „norocului” şi implicării pe reţelele sociale.

El mai este şi liderul organizaţiei de tineret a ÖVP şi a condus campania electorală pentru alegerile municipale din Viena, în 2010. Nimic nu a părut să stea în calea ascensiunii sale fulminante: intrat în rândul tinerilor conservatori încă din adolescenţă, devine liderul lor în 2009, iar doi ani mai târziu este numit Secretar de Stat. În prezent este cel mai tânăr ministru de Externe austriac din 1945 până în prezent.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Adidasi Super
15.12.2013, 20:05:24

Vrei sa castigi bani intr-un mod simplu, de acasa? Daca da, inscrie-te in echipa mea si ai din start 6$. Tot ce trebuie sa faci e sa iti citesti e-mail-urile trimise de la diverse companii de publicitate...pentru fiecare email ai 3-10 centi. Nu trebuie sa investesti nimic, doar cateva minute pe zi...intra si convinge-te! http://www.maildirect.ro/inregistrare/d19d6b6859061499c4084996fb7d1692 Singura companie din Romania cu email marketing LEGAL! IMPORTANT! Site-ul Mail Direct, este verificat ANS PDCP ( Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).

654815544566
16.12.2013, 00:18:12

Si am curaj sa fac pariu ca asta la 27 de ani are mai multe realizari decat 10 ministrii romani luati impreuna. Si cam la asta se rezuma analfabetismul romanesc, suntem multi da prosti.

+7 (7 voturi)
Duck1 Daffy
16.12.2013, 06:07:52

654..., ai dreptate, o precizare insa : avem si noi capabili noștri, problema e ca nu ne pricepem sa-i depistăm, sa-i promovam si sa-i alegem ... La noi sar "smecherasii" care se auto recomanda si noi ori ii credem, ori ii lăsăm sa-si facă poftele ...

+4 (4 voturi)
Duck1 Daffy
16.12.2013, 06:10:43

Ai dreptate, o precizare insa : avem si noi capabili noștri, problema e ca nu ne pricepem sa-i depistăm, sa-i promovam si sa-i alegem ... La noi sar smecherasii care se auto recomanda si noi ori ii credem, ori ii lăsăm sa-si facă poftele ...

+1 (1 vot)
Duck1 Daffy
16.12.2013, 06:14:24

654..., ai dreptate, o precizare insa : avem si noi capabili noștri, problema e ca nu ne pricepem sa-i vedem, sa-i promovam si sa-i alegem ... La noi sar smecherii care se autorecomanda si noi ori ii credem, ori ii lăsăm in pace ...

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările