Europa

articolul anterior articolul urmator

Comandantul rezistenţei ucrainene de la Azovstal refuză să se predea. Mesajul transmis din interiorul oţelăriei

45
19 May 2022 11:58:03
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Comandantul rezistenţei de la Azovstal refuză să se predea. Miercuri, Comandantul rezistenţei de la Azovstal, Bohdan Krotevici a postat miercuri pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoţită de mesajul „Lupta continuă”.

„De câteva ori deja am fost sigur că voi muri, dar umorul m-a ajutat întotdeauna să îndur totul cu calm. Moartea va veni oricum. Când un războinic moare protejându-şi tara, personal consider că este o moarte demnă”, declarase în urmă cu câteva zile Krotevici într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Pentru a-şi dovedi locul şi identitatea, Krotevici a transmis jurnaliştilor WSJ un videoclip în care s-a filmat în afara combinatului. Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a analizat filmarea şi a confirmat că acesta este el. Demersul a fost necesar deoarece din cauza asediului continuu al Mariupolului, jurnaliştii nu au putut transmite de acolo.

„Copii şi femei mor. Sunt ucişi şi violaţi... E iadul la Mariupol... Îmi este greu să vorbesc despre asta.

(În combinat -n.r.), condiţiile sunt îngrozitoare. Răniţii putrezesc  din cauza condiţiilor din subteran, a umidităţii. Rănile sunt grave: membre amputate, muşchi rupţi, arsuri grave. Medicamentele, analgezicele, sunt în cantităţi extrem de mici”, spunea Bohdan Krotevici.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că 959 de militari ucraineni de la Azovstal s-au predat de luni până astăzi, 80 dintre ei fiind răniţi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

Utilizator Adevărul
19.05.2022, 11:57:45

Comentariu considerat abuziv.

Costin Calinesteanu
19.05.2022, 12:10:52

Bai arsice va da clasa la orice ora barbatul acesta.

+12 (22 voturi)
fact check
19.05.2022, 12:47:57

Bohdan Krotevici....numele viitorului erou obisnuiti-va cu numele lui, dragi mujici fara OO-utze. El va ramane in istorie, voi, trolacheii de serviciu doar ca niste scarnavii imputite care va schimbati numele de 2-3 ori in mai putin de 24 de ore. Asta e diferenta dintre el si voi...el stie ca va muri...voi nici nu va dati seama ce e aia viata

+16 (30 voturi)
Utilizator Adevărul
19.05.2022, 12:58:27

Comentariu considerat abuziv.

Vanatorul/dc
19.05.2022, 12:36:37

Cinste tarii in care se nasc asemenea barbati..! Armata romana e plina de șmecherasi paraziti si fanfaroni, plus escroci si plagiatori gen Nicolaie Ciuca..!

-16 (46 voturi)

Vezi toate comentariile (45)

Modifică Setările