Europa

articolul anterior articolul urmator

Combaterea antisemitismului, pe agenda Preşedinţiei române a Consiliului UE

7
10 Feb 2019 12:20:56
Horia Blidaru
Dezbaterea de la Bruxelles a fost dedicată 
experienţelor şi percepţiilor comunităţilor evreieşti din Europa privind 
ameninţările antisemite, precum şi măsurilor UE de contracarare a flagelului
Dezbaterea de la Bruxelles a fost dedicată experienţelor şi percepţiilor comunităţilor evreieşti din Europa privind ameninţările antisemite, precum şi măsurilor UE de contracarare a flagelului

7 Comentarii

marius cristian
10.02.2019, 12:41:28

normal ca Romania este model la combaterea anti-semitismului , datorita legislatiei anti-nationale si pro-sioniste nu mai poti ca persoana publica sa zici nici pas despre abuzurile trecute sau prezente comise de perciunati .....

+5 (7 voturi)
un motan intransigent
10.02.2019, 14:18:36

Antisemitismul dispare prin retragerea minoritatilor evreiesti din statele in care ele exista , in granitele statului Izrael , stat unde evreii sunt la ei acasa . La fel va fi situatia si in cazul "diasporei" romanesti , care va trebui odata si odata , sa se retraga in tara , si asta pana nu va fi prea tarziu , iar romanii sa nu fie priviti cu resentimente crescande de bastinasii printre care s-au aciuat de nevoie . Minoritatile nu sunt de dorit pe nicaieri . Cu cat minoritatile sunt mai numeroase , cu atata ele genereaza antipatie . Actualmente , antisemitismul in Romania s-a diminuat tocmai din cauza diminuarii minoritatii evreiesti . E bine .

+2 (2 voturi)
D B
10.02.2019, 21:58:29

A, eu credeam ca pe agenda presedintiei romane a consiliului europei este combaterea furtului din banii publici! Am uitat ca Romania este condusa de Dragnea, condamnat pentru furt, consiliat de evrei!

+4 (4 voturi)
Cristian saileanu
11.02.2019, 01:02:38

Comentariu considerat abuziv.

Maximus Livius
11.02.2019, 04:28:59

Antisemitismul, la origine, este de fapt opera Bisericii Catolice. Datorita faptului ca Evreii s-au opus de la bun inceput cresterii Crestinismului si au cautat prin felurite mijloace sa impiedice din fasa dezvoltarea ei, (lucru mentionat si de Apostoli) ei au devenit nesuferiti in Crestinism si treptat,treptat animozitatea a crescut pana la paroxism. In Venetia anilor 1500 evreii trebuiau sa poarte un triunghi galben tesut pe haine (ulterior adoptat de Nazisti) si aveau drepturi restranse. Tot cam pe atunci li s-a interzis accesul in multe ramuri ale mestesugariei si au fost directionati de papa spre finante si banci (din cauza ca Crestinii nu aveau voie sa de-a imprumut cu dobanda unui alt frate crestin, similar cu dilema Islamului). Asta a adus si mai mare animozitate, culminand cu anii 1930-'45. Realitatea este totusi ca desii sunt multi Evrei bogati si financieri in lume, totusi nu ei decid soarta lumii asa cum unii cred si ne sperie. Crestinii/Ateistii/Asiatici etc. bogati si influenti in finante ii intrec la numar si la putere financiara. Dar, totusi de bine de rau, Evreii si Crestinii au reusit sa convetuiasca relativ pasnic. Acum insa apare pe scena Europei Islamismul care intrece cu mult antisemitismul care a existat pana acum. Ei sunt principalii promotori ai acestui nou val si sunt foarte buni la propaganda similara de dinainte cum ca vezi-Doamne Evreii sunt cauza tuturor relelor din lumea asta. In orice caz important este ca lumea este din nou in fierbere si se cauta tapi ispasitori. Economiile nu prea mai merg, Europa scartaie din incheieturi, iar prapastia si decalajul dintre cei ce au prea mult si cei ce n-au mai nimic creste alarmant. Cum nici o natie nu prea are curajul sa de-a vina pe propiile greseli si pe propii hoti, de obicei tapul ispasitor este gasit unul care arata diferit de restul turmei si este prea mic pentru a se apara. Evreii vor continua sa fie hartuiti si vor continua exodul catre Israel. Dar se pare ca nici acolo nu vor avea pace prea mult timp caci Armaghedonul se pare ca va incepe chiar de acolo. Dupa aceea insa va fi bine (spune Biblia).

0 (2 voturi)