Europa

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană alocă 232 milioane de euro suplimentar pentru eforturile de combatere a coronavirusului

0
24 Feb 2020 15:29:38
Autor: Viorica Marin
Italia, stat membru al UE, a raportat, luni, cinci decese şi peste 219 infectări cu noul coronavirus
Italia, stat membru al UE, a raportat, luni, cinci decese şi peste 219 infectări cu noul coronavirus

Comisia Europeană alocă un nou pachet de ajutoare în valoare de 232 milioane de euro pentru "a stimula pregătirea, prevenţia şi izolarea virusului la nivel mondial". O parte dintre aceste fonduri vor fi alocate imediat diferitelor sectoare, iar restul în următoarele luni, a anunţat astăzi Comisia Europeană.

 
Ca urmare a evoluţiilor din Italia, Comisia intensifică sprijinul acordat statelor membre în contextul măsurilor în curs privind pregătirea, planificarea pentru situaţii neprevăzute şi planificarea răspunsului.
 
„Având în vedere evoluţia rapidă a situaţiei, suntem pregătiţi să intensificăm măsurile de asistenţă. În acest sens, o misiune comună de experţi ai Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va pleca spre Italia săptămâna aceasta, pentru a sprijini autorităţile italiene.”, a declarat Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate şi siguranţă alimentară. 
 
Noile fonduri din partea UE vor contribui la detectarea şi diagnosticarea bolii, la îngrijirea persoanelor infectate şi la prevenirea infectării altor persoane în acest moment critic.
 
Potrivit Comisiei Europene, din pachetul de ajutoare în valoare de 232 milioane de euro:
 
"114 milioane de euro vor sprijini Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special privind planul global de pregătire şi de răspuns la nivel mondial. Scopul este stimularea demersurilor din domeniul sănătăţii publice care constau în pregătirea pentru situaţii de urgenţă şi răspunsul în caz de urgenţă în ţările cu sisteme de sănătate slabe şi cu rezilienţă limitată. O parte din această finanţare se obţine cu acordul autorităţilor bugetare ale UE.
 
S-a planificat alocarea a 15 milioane de euro în Africa, inclusiv Institutului Pasteur Dakar din Senegal, pentru sprijinirea unor măsuri precum diagnosticarea rapidă şi supravegherea epidemiologică.
 
100 de milioane de euro, din care 90 de milioane de euro sunt destinate unui parteneriat public-privat cu industria farmaceutică în scopul dezvoltării unui vaccin, iar 10 milioane de euro sunt destinate unor proiecte de cercetare în epidemiologie, diagnosticare, terapii şi gestionarea clinică a izolării şi prevenţiei.
 
3 milioane de euro sunt alocate Mecanismului de protecţie civilă al UE, pentru zborurile de repatriere a cetăţenilor UE din Wuhan, China."
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii