Europa

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele cu vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson

5
14 Apr 2021 10:57:05
Autor: Lorena Mihăilă
Comisia Europeană nu va reînnoi contractele cu vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson.
Comisia Europeană nu va reînnoi contractele cu vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson.

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele pentru vaccinurile COVID-19 de anul viitor cu companii precum AstraZeneca şi Johnson&Johnson. Informaţia a fost dată de o sursă din Ministerul Sănătăţii din Italia pentru cotidianul La Stampa, citat de Reuters.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor ţări UE, a decis că nu vor fi reînnoite la expirare contractele cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, a scris publicaţia La Stampa, citată de Reuters, citat de Mediafax.

Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze pe vaccinuri precum Moderna sau Pfizer. Acestea folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm).

Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunţul făcut de companie privind întârzierile în livrările de vaccin anti-COVID-19, către Uniunea Europeană.

Administraţia naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA), precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) au anunţat, marţi, stoparea vaccinării cu serul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson din cauza problemelor de coagulare suspectate. Autorităţile de reglementare din SUA solicită şi altor state să le urmeze exemplul în aşteptarea rezultatelor investigaţiilor

În Uniunea Europeană, comitetul de siguranţă al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a stabilit săptămâna trecută că pot fi listate drept efecte adverse rare ale vaccinului AstraZeneca cheagurile de sânge neobişnuite şi nivel scăzut de tromobocite.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Calinesteanu Costin
14.04.2021, 11:40:28

Lasa ca ii salveaza colonelul Gheoreghita.

+2 (2 voturi)
Calinesteanu Costin
14.04.2021, 11:41:00

erata ,,Gheorghita".

gyll
14.04.2021, 12:11:21

Am înțeles că ai făcut o înțelegere cu el, tu le achiți el le distruge.

-1 (3 voturi)
gyll
14.04.2021, 12:10:22

Aceasta este democrația.

-1 (1 vot)
A.S.
14.04.2021, 13:01:24

Democratie e atunci cand ii lasi pe specialisti sa hotarasca politicile din sfera lor de competenta. Au existat medicamente care au fost retrase pentru mult mai putin.

+1 (1 vot)
Modifică Setările