Europa

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană înfiinţează o autoritate pentru pregătirea în cazul unei viitoare pandemii

0
17 Sep 2021 09:20:40
Autor: George-Andrei Cristescu
Comisia Europeana
Comisia Europeana

Comisia Europeană a lansat joi o celulă de criză în domeniul sănătăţii care va gestiona cele 30 de miliarde de euro, bani destinaţi pregătirii pentru o viitoare pandemie, relatează Reuters.

Noua autoritate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în domeniul sănătăţii şi reacţie rapidă (HERA) va evalua potenţiale ameninţări, va promova cercetarea în domeniu şi va dispune măsuri pentru producţia în situaţii de critice cu scopul de a asigura stocuri de echipamente şi medicamente în caz de necesitate.
 
În eventualitatea unei noi crize sanitare, autoritatea va activa fondurile de urgenţă şi se va ocupa de monitorizarea situaţiei şi de procurarea de echipamente şi medicamente.
 
Autoritatea este concepută în mare parte pentru a evita repetarea scenariului pe care l-a ”trăit” blocul comunitar în momentul izbucnirii pandemiei de coronavirus care a prins pe picior greşit toată lumea, majoritatea ţărilor confruntându-se într-o primă etapă a pandemiei cu o criză a echipamentelor speciale de protecţie.
 
Acest organism va colabora cu alte agenţii europene, inclusiv cu Centrul de prevenţie a bolilor şi cu Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările