Europa

articolul anterior articolul urmator

Compania germană de procesare a cărnii Toennies a cerut sprijinul guvernului pentru plata muncitorilor aflaţi în carantină

4
13 Jul 2020 06:17:34
Autor: News.ro
La abatorul Toennies s-au infectat peste 1.500 de muncitori.
La abatorul Toennies s-au infectat peste 1.500 de muncitori.

Compania germană de procesare a cărnii Toennies, care a fost în centrul unui focar de Covid-19 care a obligat autorităţile să reimpună restricţii locale, a solicitat sprijinul guvernului de la Berlin pentru a plăti muncitorii aflaţi în carrantină, provocând duminică critici din partea politicienilor, transmite Reuters.

Epidemia declanşată la abatorul Toennies din oraşul Guetersloh, din vestul Germaniei, a infectat 1.500 de muncitori, ceea ce a făcut ca 600.000 de oameni din regiune din fie nevoiţi să stea în izolare timp de două săptămâni.
 
Cazul a declanşat o dezbatere la nivel naţional legată de condiţiile în care muncitorii, mulţi dintre ei străini, lucrează în industria cărnii din Germania.
 
Vineri, compania privată Toennies, care are 16.500 de angajaţi şi venituri anuale de circa 7 miliarde de euro, a solicitat sprijin financiar din partea guvernului pentru a plăti muncitorii care au fost plasaţi în carantină fără să fie bolnavi, a relatat publicaţia Frankfurter Allgemeine.
 
”Nu am prea mult simpatie pentru asta. După ce o întreagă regiune a fost nevoită să fie izolată, acest lucru nu va contribui la reducerea iritării publice”, a declarat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, publicaţiei Bild am Sonntag.
 
Legea germană referitoare la prevenirea bolilor infecţioase permite firmelor să primească sprijin dacă muncitorii lor sunt plasaţi în carantină.
 
Opinia ministrului este împărtăşită şi de Karl-Josef Laumann, ministrul Muncii din landul Renania de Nord Westfalia, unde se află abatorul.
 
Laumann a spus că în timp ce Toennies ar putea avea baza legală să facă solicitarea de sprijin financiar, compania ar trebui să fie precaută.
 
”Dacă aş fi în situţia dl. Toennies şi a partenerilor săi de afaceri, m-aş gândi foarte bine la ce aşteptări ar trebui să mai aibă de oamenii din Renania de Nord Westfalia”, a declarat acesta publicaţiei
 
Toennies nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Stih
13.07.2020, 06:25:49

Lasati romanii sa primeasca cei 100 de euro ! Ca altfel vin in Romania !

0 (2 voturi)
Stih
13.07.2020, 06:32:22

”Dacă aş fi în situţia dl. Toennies şi a partenerilor săi de afaceri, m-aş gândi foarte bine la ce aşteptări" Pai bine mai germanilor da cand domnu Toennies va adus romani sa munceasca in locul vostru si voi sa va distrati cu kurzii, pakistanezii etc v-a placut asa-i ? Ce va costa sa le dati cativa euro ca sa ramana izolati si sa nu se raspandeasca ?

Stih
13.07.2020, 06:37:59

Guvernu PNL trebuie sa se autosesizeze si sa contribuie cu 50% din costurile necesare ! Altfel ne trezim brusc cu cateva mii de infectati la granita ! Eventual ar trebui cerut la conducerea UE sa instituie acelasi sistem ca la refugiatii din Congo : Infectatii sa fie impartiti cu cota obligatorie in toate tarile !

+1 (1 vot)
imacandi
13.07.2020, 10:16:32

ce rezultat au avut pana acum dezbaterile din legislativul german?Nici una.e politica de exploatare a muncitorilor din afara Germaniei.care v-a continua pentru a mentine performanta motorului economic nr 1 al Europei

+1 (1 vot)