articolul anterior articolul urmator

„Conceptul alternativ” pentru relaţia UE-Turcia şi întreruperea procesului negocierilor de aderare cu Ankara: consecinţele previzibile

16
4 Aug 2016 10:54:55
Cristian Unteanu

16 Comentarii

Stefanescu Marian
4.08.2016, 12:06:34

Turcia nu are ce căuta în structura Europei.Turcia a considerat întotdeauna Europa ca o adversară,inclusiv azi.Nu există intersecţie culturală între Europa creştină şi Turcia musulmană.Chestia cu forţa de muncă necesară este o poveste de adormit copiii.Adică europenii urlă contra forţei de muncă(europene!) a statelor din Est dar acceptă forţă de muncă turcească sau arabă.Dacă nu este ipocrizie atunci este ticăloşie. Le este frică europenilor de invazia arabă?Păi să se hotărască odată,vor sau nu vor forţă de muncă?Repet,este multă forţă de muncă în estul europei,de ce nu o vor pe asta? Este bine ca Europa să scape de Turcia care trebuie să-şi urmeze destinul în Asia Mică unde îi este locul.Iar domnii europeni să se hotărască mai repede ce vor.Nu poţi să fii şi popă şi hoţ în acelaşi timp. Mi-e scârbă de "Europa noastră".

+4 (6 voturi)
Florin Georgescu
4.08.2016, 13:17:21

Nu e ipocrizie ci e nebunie !! Cine draq a vazut turci si arabi muncind ?? E de vina caldura...asa zic aparatorii mahomedanilor.Nu a patruns dragul de munca din cauza caldurii....

+1 (5 voturi)
Florin Georgescu
4.08.2016, 12:32:04

Uniunea poate sa faca fata amenitarii mahomedane.Daca VREA ! Cum reusesc americanii sa se opuna migratiei mexicane ? Greu,cu bani,controlat,dar REUSESC ! Deci vom putea si noi. Si ce sa caute Tucia in uniune ? Uniunea este EUROPEANA ! Ca altfel bagam si Israelul si Groenlanda si... Turcii nu au nimic din spiritul european in ei.Au o zecime dint tara pe continent,dar doar geografic.Cultural,spiritual sunt asiatici, Si ce se alege de uniune daca intra si un stat islamic ???? Ce spirit european mai are uniunea ???!?

+4 (6 voturi)
cxt
4.08.2016, 14:26:22

Tot cauti scuze pentru acceptarea Turciei in UE, ba acodul contra invadarii UE obtinut prin santaj oridinar care oricum nu functioneaza, ba ca Turcia s-ar putea alia cu Rusia etc. Este Turcia o tara europeana (referitor la respectarea drepturilor si a legii)? nu. Deci orice discutie despre aderarea Turciei la UE este o insulta fata de tarile care au facut eforturi si sacrificii reale pentru a face parte din aceasta organizatie. Chiar faptul ca inca se mai mentine discutia cu aderarea Turciei in conditiile actuale arata cat de scazut este nivelul celor care iau decizii in UE. Ne tineau prelegeri despre principii si solidaritate europeana acum cateva luni, dar e clar ca acestea se aplica ipocrit dupa cum le convine lor.

+1 (3 voturi)
Aly Aly
4.08.2016, 15:21:16

1. Nimic nu mi se pare mai jignitor pt un popor decat ideea ca, daca populatia imbatraneste, aducem alte populatii din cele 4 zari ale lumii, si pac, am rezolvat problema demografica, am rezolvat si nush' ce alte probleme economice. Adica, poporul german, roman, evreu, etc dispare, dar Germania anului 2100, Romania, UE, etc prospera, chiar locuita de 90% africani! Intrebati, bre, evreii, ca o sa va explice ei cum sta treaba cu poporul, mult mai important decat tara, pe care te poti trezi ca n-o ai, dar ti-o poti recupera-n istorie, daca nu incropi si pe luna, asta daca ai cu cine, oameni de-un sange! Nu ma incalzeste pe mine deloc ideea unei Romanii de maine, cu media de viata niscaiva mai mica, dar locuita in prop din ce in ce mai mare de afro-orientali veniti sa ne inlocuiasca. Doar razboaiele cele mai crunte aveau ca si consecinta inlocuiri de populatii.... 2. Problema imbatranirii populatiei e o falsa problema! Cat timp planeta intreaga sufera de suprapopulare, cat timp medicina moderna aduce cu sine o prelungire a mediei vietii, e normal ba chiar benefic ca natalitatea sa scada. iar economia NU mai are nevoie de forta de munca cata frunza, cata iarba cum nici razboiele moderne nu mai au nevoie de asa ceva. Pur si simplu, procentul mai mic de persoane active pe piata muncii vor produce mai mult, in conditii automatizarii si robotizarii agriculturii, industriei si serviciilor. Si nu in ultimul rand referitor la aceasta problema, oricand un stat poate sa creasca natalitatea- daca e neaparata nevoie- oferind stimulente financiare, facilitati, etc. Pot si romancele, ba chiar si nemtoaicele sa faca 2, 3 copii, daca cresterea acestora nu e o povara. Nu se limiteaza nicio familie la 1 copil, cat timp are posibilitatea clara de a creste mai multi. 3. Turcia are nevoie de UE cum si UE are nevoie de Turcia! Eu sper ca lui Erdogan sa-i iasa din cap fumurile de sultan, iar UE trebuie sa se reformeze intr-o asa directie astfel incat miscarile de populatii, fie ele si europene, de colo colo sa nu devina suparatoare. Pana la urma, cred ca lectia Brexit va fi invatata, si anume ca libera circulatie a persoanelor si a fortei de munca nu trebuie dusa la extrem: si anume la acela al inlocuirii populatiilor unele cu altele, pe motive financiare.Cam aceeasi poveste ca la punctul 1...Dezvoltarea echilibrata a tuturor reginulor UE ar fi solutia, mai indepartata, limitarea locurilor de munca aflate la dispozitia populatiilor nonlocale e solutia imediata. Cand turcul va fi turc in tara lui, dar si european cu dreptul de a circula liber in UE, cand si romanul va face la fel si el, nu se va mai speria nimeni ca vin turcii peste noi, ca noi mergem peste britanici, africanii peste nemti, etc. Vanzoleala asta de populatii e beleaua acestui inceput de mileniu.

+2 (4 voturi)