Europa

articolul anterior articolul urmator

Conservatorii lui Merkel sunt optimişti că vor ajunge în acest weekend la un acord de guvernare cu social-democraţii

1
2 Feb 2018 15:00:10
Autor: Ion Gaidau
Martin Schulz (stânga) surprins discutând cu Angela Merkel FOTO Arhivă
Martin Schulz (stânga) surprins discutând cu Angela Merkel FOTO Arhivă

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel s-au declarat optimişti în privinţa ajungerii la un acord de guvernare în cursul acestui weekend cu social-democraţii lui Martin Schulz.

„Ţinând cont de punctul în care ne aflăm acum, mă aştept la un acord până duminică“, a declarat Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creştine-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel.

Armin Laschet, liderul CDU din Renania de Nord-Westfalia, şi-a exprimat la rândul său speranţa în vederea ajungerii la un acord în cursul acestui weekend.

Conservatorii şi social-democraţii au făcut miercuri şi joi noi paşi în cadrul negocierilor, ajungând la puncte comune în privinţa pensiilor, încălzirii globale şi ocupării forţei de muncă în sectorul social. Alte puncte de acord au fost convenite asupra unor chestiuni delicate precum migraţia şi reîntregirea familiei. În plus, cele două părşi s-au înţeles joi asupra deblocării a 11 miliarde de euro pentru educaţie. Martin Schulz a afirmat că acest lucru îi va convinge mai uşor pe colegii săi să voteze pentru prelungirea coaliţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lupul vinator
3.02.2018, 17:54:45

Aceasta cualitie este o minciuna care nu va schimba nimic din raul facut societatii germane ci din contra va face si mai rau !!!! Cind tu cheltuiesti cu refugiatii 93 de miliarde si dai pentru investitii in invatamint numai 11 miliarde ,cind scolile tale scot copii vai de ei ,cind gradinitele sunt insuficeiente ,cind sanatatea se confrunta cu coruptie si fara reforma ,cind saracirea populatiei este in crestere si nu in scadere cum ar fi normal ,cind copii primesc un plus de 4 euro la alocatie ,cind omul de rind este mai subjugat la plata asigurarilor sociale ,,,vii tu si faci o noua-veche cualitie al acestui rau care mai vrei sa o prelungesti inca 4 ani,eu cred ca sunt inconstienti !!!!

Modifică Setările