Europa

articolul anterior articolul urmator

Consilier al lui Zelenski: Transnistria, un factor destabilizator atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina

1
18 May 2022 13:11:38
Autor: Ion Gaidau
Mihailo Podoliak FOTO president.gov.ua
Mihailo Podoliak FOTO president.gov.ua

Transnistria este un factor destabilizator atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina, a declarat pentru postul TV Moldova 1 Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit lui Podoliak, Kievul va lua măsuri corespunzătoare în cazul unei escaladări dinspre Transnistria.
 
„Consider că în lista sancţiunilor trebuie incluşi cât mai mulţi subiecţi care activează pe teritoriul Transnistriei. În general, Transnistria în forma în care există azi, este într-adevăr un factor destabilizator nu doar pentru (Republica, n. red.) Moldova, în sensul că nu-i permite ţării să se dezvolte eficient - prezenţa oricăror offshore-uri tenebre şi criminale frânează creşterea economică. Este şi un nucleu de destabilizare şi de tensionare a Ucrainei. Fără îndoială, pe măsură ce conflictul va escalada, vor fi unele decizii privind Transnistria”, a declarat consilierul prezidenţial al Ucrainei, Mihailo Podoleak, citat de agenţia de presă Ukrinform şi replica.md.
 
O serie de explozii misterioase au avut loc imediat după Paşte în Transnistria, o regiune separatistă prorusă din estul Republicii Moldova.
 
Autorităţile de la Kiev au avertizat în repetate rânduri că această regiune ar putea fi folosită de Moscova pentru a deschide un nou front pentru războiul dus de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.
 
Întrebat despre negocierile ruso-ucrainene, aflate în impas după descoperirea atrocităţilor comise de soldaţii ruşi la Bucea, Irpin, Borodianka şi în alte localităţi din Ucraina, Podoliak a declarat că acestea ar putea fi deblocate în cazul în care conducerea din Rusia ar percepe „corect lumea”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

NICOLAE OPRIŞ
18.05.2022, 15:32:17

ONU ar trebui să ceară Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria, cu muniţii şi armament cu tot şi să trimită ei trupe pentru menţinerea păcii acolo, respectând integritatea teritorială şi constituţia R. Moldova.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările