Europa

articolul anterior articolul urmator

Contele transilvănean Tibor Kálnoky ia apărarea României în scandalul cărnii de cal

3
24 Feb 2013 12:35:01
Autor: Eva Galambos
Contele Tibor Kalnoky
Contele Tibor Kalnoky

Contele Tibor Kálnoky, baron de Köröspatak, din Transilvania şi prieten al prinţului Charles, care administrează două proprietăţi ale acestuia din România şi-a manifestat nemulţumirea faţă de  campania dusă în Europa occidentală prin care s-a încercat învinovăţirea ţării noastrei în problema scandalului cărnii de cal.

Într-o declaraţie dată cotidianului britanic „The Daily Telegraph”, contele Kálnoky  arătat că “este un procedeu tipic că, în cazul unui  scandal în care este implicat şi numele României, să ne scoateţi pe noi vinovaţi când, de fapt, cei care ne acuză sunt cei vinovaţi. Ei se găsesc în Franţa şi în Occident. Sunt cei care au comandat carnea de cal şi l-au amestecat cu bună ştiinţă în produsele lor”.

Imaginea României, arată cotidianul britanic, a suferit din cauza scandalului cărnii de cal şi din cauza temerilor crescânde din Marea Britanie şi alte ţări din Europa occidentală că anul viitor,vor fi invadaţi de români când vor expira restricţiile la accesul pe piaţa muncii.

Contele Kálnoky a afirmat că temerile privind imigrarea înseamnă că „acum, conjunctura este împotriva României iar aceasta a dus la dorinţa de a critica ţara cu orice prilej”. „Este foarte uşor să scrii ceva urât despre România şi asta s-a şi făcut.

Scandalul cărnii de cal a izbucnit la două săptămâni după ce guvernul britanic a declarat că va trebui să-şi deschidă graniţele pentru români şi că ţara va fi invadată. De atunci, se duc campanii pentru a-i descuraja pe oameni să vină. Din punctul nostru de vedere este un lucru ruşinos. Mai întâi deoarece românii care ar fi vrut să vină au venit oricum”, a spus Kálnoky.

Ca răsdpuns la campania antiromânească, scrie cotidianul britanic, un site din România a lansat o campanie de încurajare a britanicilor de a vizita România, pretinzând prinre altele că “jumătate din româncele noastre arată că prinţesa Kate iar cealaltă jumătate-ca sora ei”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Iris IRIS
24.02.2013, 18:12:05

Catre Excelenta Sa Contele Tibor Kalnoky, Excelenta, ar fi foarte folositor pentru soarta acestei tari daca V-ati implica si in alte chestiuni arzatoare, sunteti tanar, aveti succese si mult curaj. Dumnezeu sa va tina in paza Lui !

+1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
24.02.2013, 19:25:45

Comentariu considerat abuziv.

david DAVID
24.02.2013, 19:37:13

Astia ca tine mentosane , ne fac sa ne fie rusine si in tara si in strainatate. Numai pamantul galben o sa scoata din voi prostia si analfabetismul cultural.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările