Europa

articolul anterior articolul urmator

Convorbire telefonică „lungă şi semnificativă“ între Zelenski şi Macron. Despre ce au discutat cei doi şefi de stat

6
17 May 2022 20:50:06
Autor: News.ro
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat o discuţie telefonică „lungă şi semnificativă” cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Pe agenda discuţiilor s-au aflat „problema aprovizionării Ucrainei cu combustibil”, sprijinului pe care Parisul îl oferă Kievului în domeniul apărării, precum şi „posibile modalităţi de export ale produselor agricole ucrainene”, relatează The Guardian.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe contul de Twitter că i-a comunicat omologului său francez, Macron „cursul ostilităţilor”, informaţii cu privire la operaţiunea de salvare a armatei din oţelăria Azovstal, dar şi „viziunea perspectivelor procesului de negociere”.

Cei doi şefi de stat au vorbit şi despre 1pregătirea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni” impuse de Uniunea Europeană şi ”posibile modalităţi de export ale produselor agricole ucrainene”, a mai afirmat Zelenski.

Macron şi Zelenski, au purtat, de asemenea, o „discuţie semnificativă” referitoare la cererea Ucrainei pentru statutul de candidat la procesul de integrare în Uniunea Europeană, a adăugat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Strong Ukraina
17.05.2022, 21:42:30

macroneala

-1 (3 voturi)
GABRIEL_ CATALIN
17.05.2022, 23:14:55

Macrou nu e ăla de îl pupa pe puțin în dosul ăla fleșcăit? E obișnuit de la nevasta-sa....

-11 (11 voturi)
imsi2 imsi2
17.05.2022, 23:37:27

Au schimbat impresii despre Eurovision si cum au dejucat ei complotul romano moldovean si al altor 5 tari sa le fure premiul.

+2 (2 voturi)
OmTacut2
18.05.2022, 04:38:14

"Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe contul de Twitter că i-a comunicat omologului său francez, Macron „cursul ostilităţilor”, informaţii cu privire la operaţiunea de salvare a armatei din oţelăria Azovstal..." Membrii batalionului "Azov" nu au fost salvati, nu au fost evacuati, nu au fost sprijiniti de guvernul Ucrainei, s-au predat armatei ruse.

-1 (1 vot)
= aceeaşi mizerie
18.05.2022, 05:04:19

OT2... Corect!... Oricîtă admiraţie am despre dîrzenia poporului ucrainian şi a lui Zelenski, nu pot pricepe nicicum de ce n-au încercat nimic militar în vederea creerii unei breşe spre Mariupol, în vederea ajutării/salvării celor de acolo, iar apoi lărgirea acestei breşe, izolînd de tot Crimeea de restul ocupaţiei gloatei nespălaţilor roşii... Practic, tot timpul Zelenski doar s-a plîns de soarta celor de la Azovstal, dar n-a făcut nimic, concret, militar să-i ajute... Păcat... puti = hitler = aceeaşi mizerie

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările