Europa

articolul anterior articolul urmator

Copilul-geniu, licenţă în inginerie electrică la vârsta de 9 ani

16
15 Nov 2019 05:48:44
Autor: Alex Rizea
foto captura youtube
foto captura youtube

Laurent Simons, un copil de doar nouă ani, îşi va termina licenţa la Universitatea Tehnologică din Eindhoven, relatează CNN. Copilul din Belgia este specializat pe inginerie electrică şi este „pur şi simplu extraordinar”, spun profesorii.

Specializarea pe care Laurent şi-a ales-o la Universitatea din Eindhoven, inginerie electrică, este una grea chiar şi pentru studenţii cu vârsta normală.

În decembrie, Laurent va termina licenţa şi are planuri mari, vrea să se înscrie la doctorat pe aceeaşi specializare, deşi vrea să studieze şi în specializarea medicală, după cum a declarat tatăl copilului.

Părinţii lui Laurent, Lydia şi Alexander, au spus că nu au luat în serios spusele bunicilor lui, atunci când aceştia le-au spus că băiatul lor are un dar special. Dar profesorii l-au supus la anumite teste pentru a afla nivelul acestuia şi au ajuns la concluzia că Laurent este ca „un burete care absoarbe toată informaţia”, a mai spus Alexander.

Chiar dacă Laurent provine dintr-o familie de medici, părinţii lui nu găsesc o explicaţie pentru uşurinţa prin care copilul procesează informaţiile.

Însă mama lui, Lydia, are propria teorie cu privire la performaţele micuţului. „Am mâncat mult peşte în timpul sarcinii”, a glumit Lydia.

După ce va termina cu licenţa, Laurent nu se grăbeşte să treacă la alte etape academice. O mulţime de universităţi de prestigiu din lume s-au interesat de el.

„Nu vrem să ia lucrurile prea în serios. Avem nevoie să găsim un echilibru între a fi copil şi talentul lui”, a mai spus Alexander.

Laurent a spus că îi place să se joace cu Sammy, câinele familiei, şi să se joace pe telefon, aşa cum fac ceilalţi copii.

Micuţul şi-a ales deja meseria pe care o va practica în viitor: vrea să dezvolte organe artificiale. Însă până atunci, Laurent plănuieşte o bine meritată vacanţă în Japonia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Hoher Herman
15.11.2019, 08:14:03

Copil fara copilarie. Pe la 20 de ani o sa dea in balbaiala. Ati mai auzit de f'run fenomen d'asta la peste 20 de ani?

+1 (3 voturi)
GAN
15.11.2019, 09:02:17

dupa cum spun parintii lui...incearca sa-i ofere un echilibru. Copilul face ce face din joaca...are si va avea copilarie. Totul depinde de anturaj.

+1 (3 voturi)
Adrian Foangǎ
15.11.2019, 08:56:25

Probabil are memorie foarte buna, iar asta il ajuta sa retina toate informatiile pe care le afla, indiferent de context. Asta nu inseamna ca este geniu, dar sigur are un mare avantaj fata de oamenii "normali".

+3 (5 voturi)
Marius N (NM)
15.11.2019, 09:05:11

Pun pariu ca, in urma unei anchete jurnalistice, se va descoperi ca este roman sau aproape roman!

+1 (3 voturi)
spaima vitelor
15.11.2019, 09:43:13

Daca invata sa se semneze poate sa-si caute si de munca...

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările