Europa

articolul anterior articolul urmator

Cozi impresionante în diaspora europeană şi Republica Moldova!

4
26 May 2019 09:42:31
Lulea Marius Dorin

Cozi impresionante sunt deja formate în diaspora europeană, dar şi în Republica Moldova.  Românii plecaţi dincolo de graniţele Ţării oferă un exemplu, ca de fiecare dată, şi se prezintă la vot în număr mare.

Aproximativ 5 milioane de români sunt plecaţi dincolo de graniţele Ţării. Ei nu au plecat pentru că aşa şi-au dorit, ci reprezintă eşecul politic al partidelor politice din ultimii 30 de ani.

Peste 18 milioane de români vor alege astăzi între 13 partide politice şi 3 candidaţi independenţi.

Ca de fiecare dată, românii plecaţi la muncă sunt cu gândul la Ţară şi oferă un exemplu celor rămaşi acasă. Rămâne să vedem dacă exemplul lor va fi urmat.

Dar nu doar în diaspora europeană prezenţa este semnificativă. În Republica Moldova cozile de la secţiile de votare sunt impresionante.

Mădălin Lazăr ne oferă o imagine impresionantă de la Londra.

La Munchen coada este una gigantică, fapt reflectat prin poza postată de Maior Cristian pe reţelele de socializare.Marincat Nicoleta ne arată situaţia şi de la Bruxelles. Şi aici coada era una impresionantă.

Nici în Republica Moldova situaţia nu este diferită: deşi s-a deschis un număr important de secţii de votare românii dintre Prut şi Nistru există cozi la secţiile de votare. Peste 500.000 de români din Basarabia şi-au obţinut cetăţenia în ultimii 30 de ani.

Victoria Grosu Remeş ne oferă imagini deosebite şi din Italia, de la Torino.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

tisaciapiatinatati
26.05.2019, 10:16:39

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Neagu
26.05.2019, 10:46:13

Se grabesc diasporenii, sa mai dea un sut in fund Romaniei. Caci (asa cum am vazut chiar de curand la un post occidental), romanii plecati nu fac decat sa ponegreasca Romania. "Orisice partid vine la putere, Romania e deja pierduta". Cam asa sunt comentariile de zeci de ani. Atunci, ce vor sa obtina la urna?

-2 (2 voturi)
cosmic
26.05.2019, 15:29:55

nu prietene, romanii plecati la munca in strainatate vor sa scape de ciuma rosie pt a se putea intoarce in tara.

+2 (2 voturi)
miron miron
26.05.2019, 13:54:22

Niciodata n-am sa inteleg, de ce romanii cand au o sansa de a arata că dezaproba politicienii corupti, nu o fructifica. Infractori ca Liviu Dragnea s-a cocotat in fruntea statului si sfideaza votul romanilor, indemnand la boicot. E normal ca infractorii au toate motivele sa boicoteze referendumul, pentru a se substituii justitia.. Dar noi romanii care muncim si traim cinstit, avem interes sa scapam de hotii de la varfurile puterii. Numai iesind cat mai multi la vot, avem forta de a face macar in parte dreptate.

+2 (2 voturi)