Europa

articolul anterior articolul urmator

Criza aprovizionării în Marea Britanie. Decupaje din carton ce imită produse „umplu” rafturile goale: „Mmm, fotografii delicioase cu sparanghel”

30
23 Oct 2021 20:55:44
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Unele supermarketuri din Marea Britanie înşeală ochii cumpărătorilor cu decupaje de carton ce imită produse „proaspete” pentru a da impresia că au rafturile pline în ciuda crizei de aprovizionare survenite după Brexit.

Ca să dea impresia că au rafturile pline, unele supermarketuri din Marea Britanie au început să acopere lăzile goale cu cartoane ce imită produsele care ar fi trebuit să fie puse la vânzare acolo, relatează The Guardian.

De exemplu, Tesco foloseşte imagini cu sparanghel, morcovi, portocale sau struguri, provocând un val de glume pe reţelele de socializare. 

„Mmm, fotografii delicioase cu sparanghel”, a scris un internaut pe Twitter.

„Îmi place că sparanghelul creşte aşa bine în Marea Britanie. Climatul nostru îi prieşte, sunt sigur”, a comentat un alt internaut pe Twitter.

Din cauza penuriei de şoferi de camion, precum şi de lucrători agricoli, stocurile de fructe şi legume s-au redus simţitor în Marea Britanie.

Bryan Roberts, analist de vânzări la Shopfloor Insights, afirmă că decupajele din carton au devenit deja o practică frecventă în magazinele din Marea Britanie. 

A devenit ceva destul de banal. Şi nu doar din cauza penuriei, ci şi pentru că multe dintre magazine sunt acum pur şi simplu prea mari”, spune el.

Tesco confirmă imaginile, dar afirmă că nu sunt legate direct de problemele de aprovizionare, ci pentru a menţine stocurile mai proaspete şi pentru a reduce risipa de alimente.

În ceea ce priveşte produsele mai scumpe, cum ar fi detergenţii, pudra proteică, ginul etc., decupajele de carton sunt folosite în cazul lor pentru a preveni furturile. Decupajul prezentând ginul este pus pe rafturi pentru a indica disponibilitatea, urmând ca produsul să fie comandat şi ridicat de la casă, susţine Tesco.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Lola
23.10.2021, 21:08:25

Pentru cineva ce nu traieste in MB e greu de spus ceea ce e adevarat si ce e nu! Ceea ce cred ca se intampla e ca Brexitul a afectat procesul de aprovizionare, iar Pandemia de Covid a facut totul mai rau. Apoi MB e tributara importurilor de mult, nefiind in stare sa traiasca numai din ceea ce produce. Oricum Omenirea a ajuns la un punct mort, de stres, iar o resetare se pare ca e necesara, singura necunoscuta fiind daca aceasta se va face violent sau nu!

+6 (12 voturi)
fact check
23.10.2021, 21:35:17

o sumedenie de prieteni mi-ai zis ca aceasta criza (in speta anul 2020) va aduce cu sine o resetare. A adus pe naiba! Toti au revenit la vechile metehne... resetarea presupune o criza profunda gen razboi sau cataclism natural. Totusi, am dubii in cazul unei crize de ordin natural, razboiul (total/mondial) dovedindu-se, istoric, a fi "supapa de preaplin" cu urmari benefice verificate. In cazul unei drame la scara planetara in care omul este singurul vinovat supravietuitorii au capacitatea (cel putin pentru o perioada) sa contientizeze ca mai bine e pace decat razboi. Dar inainte de a fi bine e intotdeauna e rau. Asa ca....omenirea pare sa se indrepte senin catre o criza a carui punct de plecare poate fi acum orice. E nevoie doar de o scanteie: o china care vrea mai mult teritoriu, o racheta nucleara scapata de catre coreea de nord, o lipsa acuta de energie sau un cost exorbitant al acesteia, etc. S-au adunat o groaza de tensiuni in societatea umana: religioase, sociale, economice, teritoriale.....Personal sunt pesimist.

+7 (17 voturi)
Adrian Andrei
23.10.2021, 22:12:01

Covid 19 a fost un cataclism natural, unul mic, un "preview" sau "teaser". Cel putin un sfert din lume a ales sa schimbe canalul, sa se uite la alt "show". Asa ca... ai scris bine tu: "omenirea pare sa se indrepte senin catre o criza a carui punct de plecare poate fi acum orice" Personal sunt optimist, estimez ca o sa mor inainte sa vina beleaua.

+30 (34 voturi)
Dr. No
23.10.2021, 21:29:57

Ce găsesc românii la Carefour n-au văzut britanicii în viața lor.

-11 (15 voturi)
Adrian Andrei
23.10.2021, 22:06:59

Nici la Tiraspol nu se poate vedea... tu iti faci reclama ca umbli prin tari straine?

+23 (27 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările