Europa

articolul anterior articolul urmator

Cruciada tabloidelor britanice împotriva imigranţilor continuă: „Românii, sabotaţi de ai lor“

9
4 Nov 2013 08:43:56
Autor: Iulia Marin
Tabloidele britanice desfăşoară o campanie împotriva imigranţilor români FOTO DPA
Tabloidele britanice desfăşoară o campanie împotriva imigranţilor români FOTO DPA

Publicaţiile britanice „The Daily Mail” şi „Daily Express” continuă ofensiva faţă de români. În timp ce „Daily Mail” vorbeşte despre sporirea numărului de români care cer informaţii referitoare la ajutoarele sociale de care pot beneficia odată ajunşi în Marea Britanie, „The Daily Express” citează mai mulţi români stabiliţi în Regatul Unit care se plâng de ridicarea restricţiilor pentru cei din patria natală.

Articolul din “The Daily Mail” susţine că “firmele de recrutare sunt inundate cu solicitări din partea românilor care întreabă cum pot beneficia de ajutoare sociale în Marea Britanie” şi precizează că, din luna ianuarie, românii şi bulgarii vor putea călători nestingheriţi în Regat.

Drept urmare, “vor putea cere aceleaşi ajutoare sociale ca şi alţi cetăţeni ai Uniunii Europene”, se arată în materialul care prezintă opinia directorului unei firme de recrutare, Adrian Pop, născut în România.

Pop avertizează că “unele familii de romi pot veni în Marea Britanie cu şapte sau opt copii şi pot pretinde 3.000 de lire pe lună”, dar susţine că principalul vinovat pentru această situaţie este “sistemul britanic”.  

Potrivit parlamentarilor britanici citaţi în material, singura cale “de a opri afluxul de imigranţi români şi bulgari” este ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Printre politicienii eurosceptici citaţi în articol se numără şi Paul Nuttal (UKIP), care prezice că, odată cu ridicarea restricţiilor pentru imigranţi, contribuabilii britanici vor “avea de suferit”.

“Ceea ce e tragic este că putem evita asta”, conchide el.

Publicaţia “The Daily Express” subliniază că propria “cruciadă pentru menţinerea controlului asupra imigranţilor din România şi Bulgaria a primit o susţinere neaşteptată – din partea compatrioţilor” românilor şi bulgarilor.

Autorii citează un bărbat în vârstă de 24 de ani, Bogdan Teodorescu, care se plânge că “e oricum greu să găseşti un loc de muncă”, iar ridicarea restricţiilor “ar îngreuna viaţa tuturor”.

O altă româncă, Adela Dumitrache, în vârstă de 27 de ani, pledează pentru dreptul românilor stabiliţi deja în Marea Britanie de a munci, dar este de părere că “nu ar trebui lăsaţi şi alţii să mai vină”.

Purtătorul de cuvânt al unei agenţii de recrutare, Călin Ştefănescu, a declarat pentru “The Daily Express” că românii din Spania şi din Italia vor prefera Marea Britanie fiindcă doresc să evite rasismul şi abuzurile la care sunt supuşi în cele două ţări.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

costea petre
4.11.2013, 09:32:04

In Spania romanii nu sunt supusi la persecutii rasiale. Nu stiu in Italia, dar muma rasismului sunt indivizii proveniti din Marea Britanie. Englezii au infiintat si atat de hulitele lagare de concentrare, in timpul Razboiului burilor, iar americanii "Solutia finala", prin generalul Perkins in disputa cu amerindienii, cand pentru prima oara in istoria moderna o populatie a fost exterminata in mod sistematic, intamplator tocmai populatia indigena. Asa ca "ciocu mic", englezilor!

+8 (10 voturi)
Camelian Propinatiu
4.11.2013, 11:52:00

Grav este ca politicianismul tabloidic exporta in RO si saracie, si propriul rasism! Chiar in postromânism, nu e prea târziu sa infiintam Institutul pentru Semnalarea si Monitorizarea Antiromânismului (ISMAR), macar acumulându-se pe un site prin voluntari diferitele vexatiuni din presa, politica sau societate, pretutindeni in lume si eventual in RO, pentru a se condensa o imagine de ansamblu. Daca ne vom convinge ca nu exista antiromânism, cu atat mai bine!

0 (4 voturi)
Zsoldos Maria
4.11.2013, 11:37:00

Adevarul e ca „The Daily Mail” şi „Daily Express” mint. De fapt toti englezii mint si au ceva cu romanii. Cred ca li se trage de la infrangerea suferita la cele doua turnee finale in care Romania i-a invins la fotbal.

+2 (4 voturi)
gigione
4.11.2013, 11:54:28

Greşit! Românii nu sînt sabotaţi de ai lor, sînt sabotaţi de ţiganii cu paşaport românesc! Remediul cel mai simplu este adăugarea unei rubrici cu specificarea ETNIEI!!! Cetăţenie: română, Etnie: ţigan, maghiar , nemţălău, tătar etc etc...

+3 (5 voturi)
un_roman
4.11.2013, 12:00:43

Ceea ce nu spun "britanicii" de import, infiltrati deja in viata politica si aparatul administrativ, e faptul ca se tem ca europenii romani si bulgari "vor putea cere aceleaşi ajutoare sociale" ca şi compatriotii lor de prin Afganistan, Pakistan si alte tari cu terminatia "stan" Ridicol! Aceeasi parodie ca cea jucata de negresa devenita italianca, care afirma ca Romania a intrat in UE pe usa din dos!

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările