Europa

articolul anterior articolul urmator

Cum i-au îndepărtat ucrainenii pe ruşi de pe Insula Şerpilor: „Pământul le ardea sub picioare” VIDEO

19
30 Jun 2022 17:01:38
Autor: Ana-Maria Gherghiță
Foto: TWITTER OSINT
Foto: TWITTER OSINT

La scurt timp după ce Rusia a confirmat retragerea armatei ruse de pe Insula Şerpilor, forţele armate ucrainene au publicat o nouă înregistrare video în care arată cum au atacat poziţiile acestora de pe insulă.

Într-o postare publicată pe pagina de Twitter, ministerul ucrainean al Apărării prezintă şi cele 3 ingrediente ale operaţiunii de a-i înlătura pe ruşi de pe Insula Şerpilor:
 
  • abilităţile militarilor ucraineni, 
  • armele ucrainene moderne; 
  • echipamentele de la partenerii internaţionali;
  • „...şi Insula Şerpilor este liberă de ocupaţie”, scrie ministerul ucrainean al Apărării în descrierea postării. 
În înregistrarea video, se poate observa că armata ucraineană a utilizat inclusiv obuzierele 2S22 „Bohdana” fabricate chiar în Ucraina pentru a ataca Insula Şerpilor. Obuzierele 2S22 „Bohdana” au un calibru de 155 de milimetri, la fel ca armele AHS Krab livrate Kievului de Polonia sau obuzierele Panzerhaubitze 2000 promise de Germania. 
 
Într-un alt mesaj, armata ucraineană comentează, ironic, retragerea ruşilor: „Comandamentul Operaţional Sud confirmă că ocupanţii ruşi au părăsit Insula Şerpilor. N-au mai suportat vremea - pământul le ardea sub picioare, marea fierbea, aerul era prea fierbinte. PS Nave de război ruseşti, duceţi-vă dracului!”.

Forţele armate ucrainene salută eliberarea Insulei Şerpilor 

Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul armatei ucrainene, a salutat, joi, „eliberarea unui teritoriu strategic” după ce armata Federaţiei Ruse a informat, joi, 30 iunie, că şi-a retras armata de pe insulă
 
„În timpul nopţii, ca urmare a unei operaţiuni militare de succes cu unităţile noastre de rachete şi artilerie de pe Insula Şerpilor, inamicul a evacuat în grabă garnizoana cu două bărci cu motor şi probabil a părăsit insula”, afirmă Comandamentul operaţional Sud al forţelor armate ucrainene. 
 
La rândul său, Rusia susţine că a retras trupele în semn de „bunăvoinţă” de pe insula pe care au ocupat-o din prima zi a războiului şi pe care au fortificat-o în ultima lună, după atacurile repetate ale ucrainenilor de la începutul lunii mai. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Col. Tiraspolezu Pafnuti
30.06.2022, 17:09:52

Minciuni! Fortele rusesti au interceptat toate proiectilele si rachetele trase de Ucr. Pi cuvint va spun! Caci Rusia este cea mai avansirovania tehnologica tara din lume. Si nah, daca iesti asa de avansata, iaca ca o aratat si bunavointa sub directa coordonari a lui Putin.

+11 (11 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
30.06.2022, 17:12:26

Ca vaz ca Adinu nu poti posta din cauza plinsului si am bagat io pentru el. Vezi bre Adinu' ca suntem preteni adevarati?

+8 (8 voturi)
Zvonul Balcanic
30.06.2022, 17:20:09

iata scenariu; 1. Repede Ukraina ne cedeaza insula: 2. Noi repede aducem o baza americana: Sa vedem Rusia dacă mai are curajul sa revina... Repet, este un scenariu.

+6 (10 voturi)
1 Ujgorod
30.06.2022, 17:38:18

Cand a cedat Ucraina ceva vecinilor?

-4 (10 voturi)
oscar Trascu
30.06.2022, 17:45:53

Coincidente inexplicabile: - Patriarhul antichrist Kirill cade in biserica sa schizmatica. - Racheta Kalibr de mare precizie se intoarce booerang si isi distruge bateria de spirtz. - Dintr-odata pootinazistii se retrag din insula strategica cu care blocau Gurile Dunarii si controlau vestul Marii Negre, renuntand astfel la invadarea Odessei. Cine are o explicate, ori o implicatie sa ne dea de veste ! Mai ramane sa aflam, ca cu mare indurerare, Kremlinul anunta trecerea la Focul vesnic al Gheenei, a cine stie cui.

-23 (43 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările