Europa

articolul anterior articolul urmator

Cum măsluiesc elevii britanici testele rapide anti-COVID pentru a scăpa de şcoală. Au învăţat totul pe TikTok

3
3 Jul 2021 15:58:50
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine:Shutterstock
Imagine:Shutterstock

Adolescenţii britanici au descoperit o nouă metodă prin care pot scăpa de cursuri. Au nevoie doar de un test rapid anti-COVID, de un pahar de suc de portocale şi de „instrucţiuni” de pe TikTok. Cu cât sucul este bogat în acid citric, cu atât posibilitatea de a obţine un rezultat pozitiv COVID-19 e mai mare, au descoperit internauţii.

 
Un nou trend apărut pe TikTok, platforma preferată de milioane de adolescenţi din întreaga lume, face furori după ce s-a descoperit că anumite sucuri sau alimente pot determina obţinerea unui test COVID19 cu rezultat pozitiv.
 
În ultimele zile, video-uri în care tinerii aplică diverse lichide pe testele rapide pentru a le face să fie pozitive au acumulat milioane de vizualizări pe TikTok.
 
S-a pornit de la sucul de portocale, iar pe parcurs, cu cât utilizatorii ofereau sugestii, s-a descoperit că ar funcţiona chiar şi cu ketchup, kiwi, oţet sau dezinfectant.
 
Fenomenul pare să fie legat de aciditatea pe care aceste băuturi şi alimente o conţin. Astfel, cu cât un suc, de exemplu, este mai bogat în acid citric, cu atât mai sigur poţi obţine un test pozitiv de COVID-19.
 
Rezultatul a şocat pe toată lumea, în special pe unii elevi britanici care s-au folosit de noile informaţii pentru a scăpa de şcoală pentru două săptămâni, scrie i.news.co.uk.
 
În total, clipurile încărcate sub hashtag-ul #fakecovidtest au fost vizualizate de peste 6,5 milioane de ori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

of of
3.07.2021, 17:06:25

Ăștia sunt inteligenții de mâine. Fără școală, doar cu Youtube ori Tiktok. Să vă ferească soarta să ajungeți pe mâinile lor de ”meseriași” învățați de Google.

+3 (5 voturi)
Davide Isa revine
4.07.2021, 08:49:28

of of of si vai di mini Aaaa, cu siguranta nu se compara cu "intelijenti" precum citzu, rafila, arafat, gheorghitza & co.... LOL Pai ce sa-nvete copiii de la cei care-i mint zilnic?! Ce exemplu le ofera "intelijenti" ca boris-papagalul sau hancock-trogloditul?!

-5 (7 voturi)
. CORONER
4.07.2021, 14:25:33

cine stie cate teste pozitivate de ketchup sau limonada sunt incluse in numaratoarea infricosatoare a cazurilor pozitive care apoi determina noi masuri si restrictii.... Oricum ai lua-o povestea asta pare sa nu se mai termine pt ca nici nu se doreste terminarea ei...dimpotriva...show must go on!

-2 (4 voturi)
Modifică Setările