Europa

articolul anterior articolul urmator

Cum se va putea intra în Bulgaria de la 1 mai. Sofia introduce certificatul de vaccinare

4
25 Apr 2021 08:29:46
Autor: Viorica Marin

De la 1 mai, intrarea în Bulgaria va fi permisă în trei moduri – cu un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, cu un test PCR sau antigen negativ, cu un document care atestă istoricul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cu până la 6 luni de la data intrării în ţară. Informaţia a fost comunicată de către ministrul demisionar al sănătăţii, dr. Kostadin Anghelov.

„Încercăm să luăm măsuri similare cu ţările noastre vecine şi aproape aceleaşi pe care Comisia Europeană le va introduce probabil pentru întreaga UE la sfârşitul lunii mai, printr-o reglementare obligatorie”, a declarat şeful Inspectoratului de Stat pentru Sănătate, dr.Anghel Kuncev.
 
Ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, şi-a exprimat speranţa că turiştii bulgari şi români vor fi în această vară cei mai întâlniţi oaspeţi ai staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, transmite Novinite.
 
"Sperăm că în această vară compatrioţii noştri vor prefera din nou staţiunile şi locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanţelor externe", a afirmat Nikolova la deschiderea celui de-al 14 Forum turistic al Mării Negre, care are deviza: "Repornirea turismului - noi speranţe".
 
Criza de sănătate provocată de pandemia a afectat semnificativ economia şi în mod special sectorul turismului. Totuşi, datorită campaniei de vaccinare, este momentul să repornim acest sector", a declarat Nikolova. Oficialul a explicat că pe plan global milioane de locuri de muncă şi afaceri depind de redresarea sectorului turismului. De asemenea, turismul este forţa care conduce prezervarea moştenirii culturale şi natura, pentru viitoarele generaţii.
 
"În acest scop, unele din campaniile noastre cheie de marketing au ca obiectiv ţările vecine şi pieţele noastre prioritare. Ne confruntăm cu un sezon de vară plin de provocări, dar importanţa regiunii Mării Negre pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în Bulgaria este imensă", a afirmat ministrul Turismului.
 
Oficialul şi-a exprimat speranţa că dezvoltarea unui turism competitiv în Bulgaria este legat de regiunea Mării Negre, care combină vacanţele cu oportunitatea explorării patrimoniului cultural şi istoric al ţării. De asemenea, a apreciat Nikolova, măsurile adoptate la momentul potrivit vor atrage mai mulţi oameni la hoteluri şi restaurantele din Bulgaria.
 
Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Stan Patitu
25.04.2021, 10:45:01

O abureala birocratica gandita total aiurea de EU. Exista vreo informatie sigura cat timp dupa infectare/perioada simptomatica se transmite virusul? Exista vreo dovada ca cei vaccinati nu transmit virusul? NU

-2 (8 voturi)
Realist
25.04.2021, 20:08:35

Info pt aia care traiesc prin pesteri si n-au aflat inca: "Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului nu transmit aproape niciodată virusul, arată noi studii făcute în SUA. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că cei inoculați nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2." https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/studiile-din-sua-arata-ca-persoanele-vaccinate-cu-doua-doze-nu-transmit-aproape-niciodata-virusul-1479389 Vezi si Israel si UK - care prin vaccinare masiva au reusit sa aduca epidemia sub control si sa revina in mare parte la o viata normala.

-3 (3 voturi)
Davide Isa
26.04.2021, 02:54:20

Info pentru aia spalati pe creier de propaganda CDC: „Lacunele de date” transmise către producătorii de vaccinuri Când producătorii de vaccinuri și-au depus documentele la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru autorizația de utilizare de urgență (care nu este același lucru cu aprobarea completă a FDA), printre numeroasele „lacune de date” pe care le-au raportat a fost că nu au nimic în studii care sugerează că au depășit acea problemă plictisitoare a bolii îmbunătățite prin vaccin. Pur și simplu nu știu dacă vaccinurile pe care le-au făcut vor produce, de asemenea, aceeași furtună de citokine (și decese) ca și încercările anterioare de astfel de produse. După cum subliniază Dr. Joseph Mercola : „ Încercările anterioare de a dezvolta un medicament pe bază de ARNm folosind nanoparticule lipidice au eșuat și au trebuit abandonate, deoarece atunci când doza a fost prea mică, medicamentul nu a avut niciun efect și, când a fost dozat prea mare, medicamentul a devenit prea toxic. Si atunci de ce consideram ca această tehnologie ar fi suficient de sigură pentru utilizarea în masă? ” Dacă acest lucru nu este suficient de alarmant, iată alte lacune în date - cu alte cuvinte, nu există date care să sugereze siguranța sau eficacitatea cu privire la: Oricine are mai puțin de 18 ani sau mai mult de 55 de ani. Mame însărcinate sau care alăptează. Condiții autoimune. Persoanele imunocompromise. Nu există date privind transmiterea COVID. Nu există date privind prevenirea mortalității prin COVID. Nu există date privind durata protecției împotriva COVID. În cazul în care doriți să vedeți documentele reale trimise către FDA de Pfizer și Moderna pentru autorizarea lor de utilizare de urgență, puteți verifica acest lucru pe site-ul lor aici, https://www.fda.gov/media/144245/download . Lacunele de date pot fi găsite începând cu pagina 46 și respectiv 48.

Flogea Aurelu
26.04.2021, 03:34:19

Vaccinarea va fi simbolizata printr-un emoji castravecior verde. Doi castraveciori indica faptul ca posesorul certificatului a primit deja si a doua doza. Sau "rapel" in analfabetismul romanesc.

Modifică Setările