Europa

articolul anterior articolul urmator

Cum şi-au arborat ucrainenii steagul pe Insula Şerpilor. Moscova susţine că a ucis soldaţi prezenţi pe insulă FOTO VIDEO

14
7 Jul 2022 12:32:00
Autor: Ana-Maria Gherghiță
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Un oficial ucrainean a publicat, joi, pe reţelele de socializare un videoclip şi o serie de fotografii cu steagul ţării sale arborat pe Insula Şerpilor, după ce armata rusă a fost nevoită să se retragă.

Importanţa acestei stânci situată la 45 de kilometri de ţărmul României a fost accentuată şi de faptul că a fost atacată şi capturată de Flota rusă la Marea Neagră încă din prima zi a războiului, lansat de Vladimir Putin pe 24 februarie.
 
Însă, în prezent, o mare parte din nordul Mării Negre este în fapt interzisă navelor ruseşti, lucru care a determinat hotărârea Moscovei de a-şi retrage forţele de pe Insula Şerpilor la sfârşitul lunii iunie. 
 
Imaginile au fost realizate de un militar ucrainean şi publicate pe Twitter de un înalt oficial al Ministerului ucrainean de Interne.
 
Ministerul rus al Apărării a declarat că a ucis militari ucraineni care încercau să ridice steagul Ucrainei pe Insula Şerpilor, recent recuperată de Kiev. 
 
„Pe fundalul eşecurilor militare şi al unei retrageri masive a trupelor ucrainene în Donbas, în noaptea de 7 iulie, regimul de la Kiev a încercat să arboreze simbolic steagul pe Insula Şerpilor. În jurul orei 5 dimineaţa, mai mulţi militari ucraineni au ajuns pe insulă cu o barcă cu motor şi au făcut poze cu steagul. Aeronava Forţelor Aerospaţiale Ruse a lansat imediat o lovitură cu rachete de înaltă precizie către Insula Şerpilor, în urma căreia o parte din personalul militar ucrainean a fost distrus. Supravieţuitorii au fugit în direcţia satului Primorskoe din regiunea Odesa”, se arată în buletinul informativ zilnic al ruşilor. 
 
Potrivit The Guardian, informaţiile prezentate de Rusia nu au putut fi verificate în mod independent, deşi autorităţile din Odesa au confirmat anterior că insula a fost bombardată.

Potrivit Unian, armata rusă a atacat Insula Şerpilor şi miercuri, cu obiectivul de a îndepărta steagul ucrainean.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Ludwig
7.07.2022, 12:41:19

Ar fi putut macar sa puna si steagul romaniaie ce i-a ajutat si de la care au furat insula serpilor in 1948 cu ajutorul Anei PAuker...

+4 (14 voturi)
Dobosi Cornel
7.07.2022, 12:34:45

Adica ucrainienii au arborat steagul pe teritoriul romanesc. Insula aia nu le-a apartinut niciodata. Au primit-o cadou de la Stalin care ne-a luat-o.

+4 (12 voturi)
Levi Straus
7.07.2022, 14:58:01

da in judecata israelul, tara evreilor, de unde se trage ana pauker.

0 (6 voturi)
Marian Radu
7.07.2022, 13:34:56

Sunt tare curios ce au lovit prin Marea Neagra "armele de precizie"? De nimerit insula, ma indoiesc

+4 (6 voturi)
Vicenzo Roccara Squarcialupi Brancaleone
7.07.2022, 15:25:51

tradatorul emil constantinescu sa fie adus pe insula serpilor sa primeasca bombele rusilor

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările