Europa

articolul anterior articolul urmator

Daily Mail: Europarlamentarii, acuzaţi că mituiesc tinerii înaintea alegerilor

0
8 Aug 2013 15:11:08
Autor: Diana Rusu

Parlamentul European va cheltui peste 6 milioane de lire sterline cu „o serie de evenimente pentru tineri“ pentru promovarea Bruxelles-ului înainte de alegerile cruciale din mai 2014, anunţă Daily Mail. Jurnaliştii britanici susţin că eurocraţii nu fac altceva decât să „mituiască“ tinerii prin organizarea evenimentelor, chiar înainte de alegerile de anul viitor.

5000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani vor fi invitaţi la instituţiile europene pentru a celebra Ziua Europeni, în mai 2014, într-o campanie ce va costa aproximativ 6 milioane de lire sterline.

Controversatul eveniment se va desfăşura în sediul central al Parlamentului European de la Strasbourg, şi va include workshopuri, concerte şi „laboratoare de idei“, care au scopul de a dezbate teme precum şomajul în rândul tinerilor.

Evenimentul a atras critici deoarece caută să „întărească democraţia participativă a Europei“ cu câteva zile înaintea alegerilor legislative din Parlamentul European, în mai 2014.

Tinerii vor fi aleşi de fundaţii, grupuri pentru tineret şi de către birourile Parlamentului din toată Europa. Totuşi, cei peste 700 de eurodeputaţi vor putea sponsoriza 10 tineri care să participe la eveniment, iar acest lucru este considerat o încălcare a regulilor campaniei electorale. Participarea fiecărui tânăr costă 1.200 lire sterline.

Parlamentarul conservator, britanicul Martin Callan, a declarat publicaţiei Daily Mail că „a trimite tineri uşor impresionabili pe banii contribuabililor într-o excursie cu câteva zile înainte de alegeri este nimic mai mult decât mită“.

Se va face chiar un „sat al tinerilor“ în faţa Parlamentului European şi va fi organizat un festival cultural pe străzile oraşului Strasbourg, între 9 şi 11 mai.  

„Cu 23% din tinerii sub 25 de ani şomeri în Uniunea Europeană, nu pot decât să mă gândesc la multe alte lucruri mult mai interesante de a cheltui banii, în traininguri şi alte lucrui“, crede parlamentarul britanic.

Un purtător de cuvânt din Parlamentul European a declarat: „Evenimentul pentru tineri din 2014 le va da tinerilor europeni- care au fost cei mai afectaţi de criză- oportunitatea de a se angaja activ într-un dialog despre modurile de în care pot să îşi valorifice şansele“.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările