Europa

articolul anterior articolul urmator

Articol ofensator în „Daily Mail”: românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii

11
13 Dec 2013 06:51:35
Autor: Antonio Glodeanu
Un nou articol ofensator la adresa românilor în „Daily Mail”: Românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii. FOTO: Daily Mail.
Un nou articol ofensator la adresa românilor în „Daily Mail”: Românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii. FOTO: Daily Mail.

Cotidianul britanic „Daily Mail” a publicat vineri un nou articol ofensator la adresa românilor, declarând că aceştia sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii în Albion, o rată şi mai mare a infracţiunilor fiind posibilă de la 1 ianuarie, moment în care vor fi ridicate restricţiile pentru imigranţii români şi bulgari.

Articolul jurnaliştilor britanici menţionează că doar în luna trecută 800 de cetăţeni din „ţara est-europeană” au fost arestaţi în Londra, potrivit datelor oficiale. Majoritatea infracţiunilor, în valoare de circa 40 de milioane de lire sterline (în ultimii doi ani), sunt legate de furturile de la bancomate, notează „Daily Mail”.

Cotidianul britanic scrie că la fiecare 1.000 de români ajunşi în Londra, 183 dintre ei sunt arestaţi, în  comparatie cu 26 de britanici la mia de locuitori.

Autorităţile sunt îngrijorate, conform celor de la „Daily Mail”, că aceste cifre s-ar putea majora atunci când restricţiile de pe piaţa muncii vor fi ridicate la 1 ianuarie 2014.

Guvernul britanic pregăteşte în prezent o revizuire „cuprinzătoare” asupra modului în care infractorii internaţionali sunt trataţi de sistemul juridic britanic, mai scrie „Daily Mail”.

Stephen Greenhalgh, viceprimarul poliţiei din Londra, a afirmat, potrivit cotidianului britanic, că românii reprezintă mai mult de 11% din totalul infractorilor de origine străină.

Acest lucru, notează „Daily Mail” clasează ţara est-europeană în partea superioară a unui top al suspecţilor de origine străină, alături de alte state precum Polonia, Lituania, India şi Nigeria.

Articolul mai notează ca ofiţerii de poliţie din Albion sunt îngrijoraţi asupra faptului că nu pot obţine informaţii despre cazierul suspecţilor europeni. Poliţia britanică speră să ajungă la un acord cu Polonia, Lituania şi România pentru a avea acces la o bază de date comună, mai scrie „Daily Mail”.

Reprezentanţi ai Poliţiei Române şi Poloneze lucrează în prezent cu autorităţile din Londra pentru a îmbunătăţi legăturile dintre aceste ţări, mai notează „Daily Mail” spre finalul articolului.


Citeşte şi:

EXCLUSIV VIDEO Cum scorneşte „Daily Mail” ştiri cu invazia românilor. Jurnaliştii britanici au fabricat o poveste cu romi, sărăcie şi „caprele vecinilor”

Jurnaliştii englezi au publicat un articol prin care arată că sătenii din Sacoşu Turcesc aşteaptă ziua de 1 ianuarie 2014 pentru a invada Marea Britanie şi a le sufla locurile de muncă. Povestea din „Daily Mail“ pare un scenariu fabricat la Londra şi doar ilustrat cu feţele românilor.
 
Daily Mail“ continuă ofensiva împotriva imigranţilor români: „Din ianuarie, doar capra va mai rămâne în sat”
 
Cotidianul britanic „Daily Mail” scrie că din ianuarie, momentul în care se vor ridica restricţiile de muncă pentru români, jumătate din populaţia unui sat va pleca în Marea Britanie pentru salarii mai mari şi ajutoare generoase.
 
 
Cu două luni înainte de ridicarea restricţiilor de muncă pentru români în Marea Britanie, cotidianul „Daily Mail“ pune din nou gaz pe foc, în stilul caracteristic, şi publică în ediţia sa electronică un amplu articol în care relatează că românii „stau deja la coadă“ pentru a veni să muncească în Anglia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

cocor
13.12.2013, 07:21:52

Daca fruntea tarii fura pe rupte si geme de nesimtire de ce nu ar face si talpa tarii la fel! Ca deobicei cifrele sunt exagerate dar asta nu inseamna ca nu exista adevar in cele scrise . Una din legile extraordinar de necesare pt a cosmetiza fata Romaniei in strainatate este adoptarea unei legi pentru a interzice iesirea din tara a celor care sunt judecati ori condamnati in alte state, pe perioada determinata ori definitiv, in functie de gravitate. Dar cine....actuala putere urmareste propriile interese, modificari de cod penal, admistii, etc...si totul in propriul folos

+2 (4 voturi)
Roman liber
13.12.2013, 08:28:06

Britanici ? Sa ne spuna „Daily Mail” , daca stie , cati britanici mai sunt in UK !!!

+2 (2 voturi)
vasilica stroe
13.12.2013, 08:34:04

ai dreptate!! s-a umplut occidentul cu saracimea din estul europei...ne-au primit in UE ca sa fim piatas de desfacere si\sau slugi... nu ca suntem EGALI!!! sunt aroganti,plini de ifose,dar,traiesc din gloria ROMEI,IMPERIULUI BRITANIC,GERMANIEI NAZISTE.AUSTRO_UNGARIEI!!! POLITICA NOASTRA MIORITICA A FOST SI ESTE DE PROST EXEMPLU!!!

0 (2 voturi)
vasilica stroe
13.12.2013, 08:38:24

sunt atatia jecmaniti\pacaliti... incat nu ma mira ca ,adusi la disperare,le dau in cap si-i omoara.....nimeni nu-i crede si nu-i ajuta,sunt ai nimanui!!!!!

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
13.12.2013, 08:31:17

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările