Europa

articolul anterior articolul urmator

Controversă. Bărbat cu un penis uriaş, personaj de desene animate în Danemarca

61
6 Jan 2021 15:58:05
Autor: Cristina Ene
O reţea daneză de televiziune şi radio a lansat o serie animată despre peripeţiile unui bărbat cu un penis uriaş FOTO DRTV via The Guardian
O reţea daneză de televiziune şi radio a lansat o serie animată despre peripeţiile unui bărbat cu un penis uriaş FOTO DRTV via The Guardian

O reţea daneză de televiziune şi radio a lansat sâmbătă un serial animat pentru copii despre un bărbat dotat cu un penis uriaş, capabil de lucruri extraordinare cum ar fi să salveze oameni, să picteze pereţi şi chiar să fure îngheţata copiilor, scrie The Guardian.

Programul este conceput pentru copiii între 4 şi 8 ani şi are în centrul personajul lui John Dillermand (literal bărbatul-penis), bărbatul cu cel mai lung penis din lume, care depăşeşte cu bine o serie de încercări şi provocări cu ajutorul organelelor sale genitale uriaşe. 
 
Cum era de aşteptat, reacţiile au fost împărţite şi s-au stârnit dezbateri în privinţa mesajului pe care îl transmit copiilor peripeţiile unui bărbat care nu-şi poate controla penisul.
 
Într-un context mai larg, showul este difuzat la câteva luni de la demararea mişcării de conştientizare a abuzurilor sexuale asupra femeilor #MeToo în Danemarca, la iniţiativa prezentatoarei TV Sofie Linde.
 
Christian Groes, cercetător de gen la Universitatea Roskilde, e de părere că programul „perpetuează conceptul standard al unei societăţi patriarhale normalizănd ceea ce a fost numită cultura vestiarului (menită pentru sportivii bărbaţi) folosită ca scuză pentru o seamă de comportamente nepotrivite ale bărbaţilor. E conceput să fie amuzant aşa că e privit ca ceva complet inofensiv. Dar nu este şi asta îi învăţăm pe copii”.
 
 
Erla Heinesen Højsted, psiholog clinician care lucrează cu familii şi copii, spune că oamenii se gândesc prea departe.
 
„John Dillermand le vorbeşte copiilor şi le împărtăşeşte modul de a vedea lucrurile - iar copii găsesc organele genitale amuzante.
 
Showul prezintă un bărbat impulsiv şi nu întotdeauna stăpân pe sine, care face greşeli - cum fac şi copiii, doar că, şi asta este foarte important, Dillermand le îndreaptă de fiecare dată. Îşi asumă responsabilitatea acţiunilor sale. De pildă, când o femeie din animaţie îi spune să-şi ţină penisul în pantaloni, el o ascultă, ceea ce e drăguţ. Poate fi tras la răspundere”.
 
Totuşi psihologul admite că momentul nu este cel mai potrivit, iar un program ce are în centru corpul uman ar fi putut aborda mai degrabă „diferenţa şi diversitatea”, şi nu un penis supradimensionat numit  „diller” în argoul danez.
 
„Însă acesta nu este nicidecum un show despre sex. A pretinde asta înseamnă să faci proiecţii adulte”, a explicat specialistul, potrivit The Guardian care trimite la un link cu secvenţe din primul episod.
 
DR, un serviciu public de televiziune, este cunoscut pentru forţarea limitelor în special în ceea ce priveşte conţinutul destinat copiior şi a mai primit critici în trecut din cauza ideilor prezentate în programele pentru copii.
 
DR a răspuns că ar fi putut la fel de bine să difuzeze un program „despre o femeie care nu-şi poate controla vaginul”, dar lucrul esenţial este faptul că John Dillermand i-a încântat pe copii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

61 Comentarii

Tuschinger Bela
6.01.2021, 16:01:51

O mizerie

+11 (13 voturi)
Pop Max
6.01.2021, 16:09:13

Danemarca - o societate degenerată care va fi în curînd ocupată de musulmani. Cu astfel de preocupări, Danemarca pare a-și fi depus deja candidatura pentru a deveni prima republică islamică din Europa de Vest.

+5 (13 voturi)
Adi Fatol
6.01.2021, 16:18:43

Max, nici vorba - Danemarca e o tara mult peste Romania din toate punctele de vedere. Un mare avantaj e ca este una din tarile in care religia nu conteaza si asta inseamna nivel scazut de coruptie si nivel ridicat de educati. Cred ca 80 % din oameni nu practica nici o religie deci nu conteaza ca esti musulman, crestin sau ateu

-7 (15 voturi)
Gyuse Bogdan
6.01.2021, 16:27:24

Si Greta, venita fuguta din Suedia, sta ascunsa in boscheti :)) se joaca de-a ecologista :)) Rulati desenul animat pe la copii USR-istilor. Educatii in spirit european :))

-1 (9 voturi)
Toru Okada
6.01.2021, 16:30:33

nu e nicio controversa. este noua normalitate, si daca nu o imbratisati inseamna ca sunteti niste retrograzi, medievali, conspirationisti, anti-drepturile-omului.

0 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (61)

Modifică Setările