Europa

articolul anterior articolul urmator

Danemarca ridică un gard la graniţa cu Germania

7
28 Jan 2019 17:12:00
Autor: Ion Gaidau
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Danemarca a început să construiască un gard la graniţa cu Germania. Este vorba de un mijloc de protecţie de mistreţii purtători ai virusului pestei porcine africane, potrivit ministrului danez al Mediului şi Alimentaţiei.

Un gard cu o înălţime de 1,5 metri şi o lungime de 70 de kilometri va separa până la toamnă graniţa danezo-germană. Lucrările au demarat luni, relatează The Huffington Post.

„Palisada şi accentuarea eforturilor noastre de alungare a mistreţilor vor întrerupe lanţul infecţios şi vor reduce riscurile răspândirii pestei porcine africane“, a explicat ministrul danez al Mediului şi Alimentaţiei Jakob Ellemann-Jensen, citat într-un comunicat.

Miza este imensă pentru crescătorii de porci din această ţară nordică. Cu 5.000 de ferme şi 28 de milioane de porci, Danemarca este unul dintre principalii exportatori de carne de acest animal din Europa. În 2016, exporturile de carne de porc ale Danemarcei s-au ridicat la circa patru miliarde de euro, adică 5% din exporturile sale totale.

Pesta porcină africană a apărut acum cinci ani în estul Europei şi a avansat, puţin câte puţin, spre vestul continentului.

Belgienii au înregistrat primul caz în septembrie. Ei au instituit atunci o zonă tampon, în scopul de a ţine la distanţă animalele bolnave.

În Franţa, armata a fost chemată în ajutorul vânătorilor pentru a împuşca mistreţii într-o zonă de la frontiera cu Belgia.

Germania nu a semnalat până acum cazuri de pestă porcină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Lombardi Antonio
28.01.2019, 20:19:22

Gardul este doar vrajeala pt prosti, si nu ajuta cu absolut nimic la apararea Danemarcei de invazia mahomedanilor. Daca ar vrea sa faca ceva eficient le dau citeva solutii : 1) trebuie facute legi anti migratie afro islamica, care specifica clar ca astia nu au ce sa caute in Danemarca, iar cei care sint deja pe teritoriul danez, expulzati de forta. 2) militari cu ciini si glont pe teava din 50 in 50 de metri pe frontiera. Dar nu se vrea asa ceva, politicienii sint globalisti, pentru migratie islamica terorista, iar acum incearca doar sa fure citeva voturi de la prostii care pun botul la smecheria lor

+2 (4 voturi)
Ţepeş
28.01.2019, 21:46:45

Lombardi Antonio Nu cred că e posibil ca un gard de 1,5 metri înălțime o să-i oprească pe mahomedani. Deci nu ei sunt ținta.

+2 (2 voturi)
Lombardi Antonio
29.01.2019, 01:05:15

:)) denmark saraca lovita de doua peste , una porcina si cealalta mahomedana

-1 (3 voturi)
Index 4.2
29.01.2019, 01:56:51

Doar doua cuvinte te pot caracteriza: esti bolnava doamna Antonia!

-1 (1 vot)
leonard crassas
28.01.2019, 21:40:29

Mai mult pentru pesta migrantilor ,dar este scuzabil. Noi daca facem asa ceva ,(normal jumatate se fura) egalam republica Moldova la economie

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările