Europa

articolul anterior articolul urmator

De la fripturision la corruption

3
13 Sep 2019 17:33:50
Ciprian Apetrei

Un nou scandal de corupţie în Franţa. Preşedintele Camerei deputaţilor, Richard Ferrand, este acuzat că a băgat, mult prea adânc, mâna în sacul unei firme la care a fost, mulţi ani, director.

Pentru aceleaşi acuzaţii a demisionat, acum doi ani, din funcţia de ministru. Apoi a fost ales în parlament. Acum, după ce a fost audiat de poliţie, spune că nu mai demisionează. Pentru că "este determinat să îşi continue misiunea". Este apărat de membrii Guvernului şi de preşedintele Macron. Total neobişnuit, căci în asfel de situaţii obiceiul este demisia, urmând că justita să spună, neinfluenţată de funcţia politică, dacă da sau ba.

Ziceţi voi, unde am mai întâlnit politicieni care pentru "interesul naţional" nu se dau plecaţi din funcţii şi care sunt mult mai bogaţi decât le-ar permite veniturile? Unde?

Adăugaţi la asta propunerea de comisar european, Sylvie Goulard,care tot pe la poliţie a stat multe ore în aceste zile. Pentru angajări fictive. Iarăşi sună cunoscut, nu este aşa?

Dar şi o nuanţă frumoasă. Cine dă interviu în Le Monde, spunând că este nevinovat şi persecutat politic? Cine? Lula. Simpaticul, pentru presa de stânga, fost preşedinte brazilian, închis pentru corupţie. Şi vinovat pentru un regim în care a înflorit criminalitatea. Vorbeşte, din închisoare, ca Năstase al nostru la Antena3. Bolsonaro este în rolul lui Băsescu.

Franţa pare să devină o Românie mai mare. Dar cu vinuri mai bune. Sper să nu se ia şi pe acolo obiceiul spriţului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ana_
14.09.2019, 02:47:50

Dégueulasse. (aprox. Mizerie) În loc să începem să semănăm noi cu ei, încep să semene ei cu noi?!

+1 (1 vot)
constantin constantin
14.09.2019, 09:12:51

Vă felicit pentru curajul de a scrie despre cei doi, mai ales de Sylvie Goulard, viitor comisar european. Este șocant! Goulard a fost acuzată de angajări fictive, adică plătea din bani europeni angajați care lucrau pentru partid. A dat banii înapoi, 45 000 de euro, și nu a pățit nimic, va fi comisar european. Ați uitat să spuneți că Dacian Cioloș o apără, cică a stat de vorbă cu ea și a înțeles situația.... Poftim? Dar în cazul Dragnea cum era? Pentru 8 000 de euro.... Coruptul! Pușcărie! Dau ordonanță de urgență pentru a-l scăpa pe corupt! Hoții! DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA! În Franța lui Macron, ce să vezi?, nu este nevoie de ordonanță de urgență, pentru că a dat banii înapoi și a fost iertată, mai ajunge și comisar european! Apărată de Cioloș! Unde-i Timmermans ca să apere statul de drept? UNDE-I? Progresiștilor! Vreau să răspundeți! Voi o să distrugeți UE cu dublul standard, voi sunteți vinovați pentru faptul că partidele naționaliste vor crește și vor avea putere. Chiar nu realizați că dublul standard distruge UE? Erau și înainte corupți în UE care nu pățeau nimic penal, de exemplu Helmut Khol, dar se păstrau niște aparențe. Khol n-a făcut pușcărie, dar a plecat din politică. Acum nesimțirea a atins cote alarmante. Ești prostit în față. Dragnea la pușcărie iar franțuzoaica mare comisar european, pentru aceleeași fapte. Apărată de Cioloș!!! Dacă vorbea și cu Dragnea, credeți că îl înțegea? Dar nu numai despre oamenii politici este vorba.... Nu, noi băgăm la pușcărie și oamenii de afaceri. Pentru orice! Ioan Nicolae, dacă era francez, scăpa cu o amendă importantă iar țara avea niște combinate chimice în funcțiune. Dar nu! Nicolae a fost la pușcărie, combinatele au fost închise, câteva mii de oameni au rămas șomeri și acum importăm îngrășăminte din.... Franța. A meritat! Eu nu vreau să apăr corupții, dar nici nu vreau să fiu mai catolic decât Papa.

-1 (1 vot)
Andrei Adrian
14.09.2019, 15:17:15

Hai, sa mori tu ca nu vrei sa aperi coruptii! Jura-te pe cravata ta cea rosie de pionier! In rest, stropesti cu scuipati, mai bagi o stramba la "ciolosz", la "macrou" si versi o lacrimuce pentru marii patrioti nazionale cum ar fi preaonorabilul Niculae (Iti inchipui ca daca-i scrii numele modificat n-o sa caute nimeni pe google sa vada ce pramatie e?!)... Prezinti tablou complet cu manifestari clinice de Sindromul Antenelor. Si vezi ca Khol-ul e un produs cosmetic, n-a fost niciodata cancelar. Sta-v-ar propaganda-n gat!

Modifică Setările