Europa

articolul anterior articolul urmator

De ce Paris? De ce Roma?

44
20 Nov 2015 11:37:53
Cristian Unteanu
Reacţia Europei se construieşte însă acum: o trecere la un regim de securitate fără precedent în faţa unei ameninţări care este în continuă dezvoltare.
Reacţia Europei se construieşte însă acum: o trecere la un regim de securitate fără precedent în faţa unei ameninţări care este în continuă dezvoltare.

Care este logica constituirii listei ţintelor Statului Islamic? De ce aceste locaţii anume? Răspunsul exact este foarte important pentru că lista aceasta este constituită într-o logică specială, cea a planificatorilor ISIS, rezultatul al punerii în practică al unei anumite doctrine militar-religioase, complet diferită, fundamental diferită de orice tip de raţionamente europene privind morala comună şi ducerea războiului.

Pentru a ne lămuri exact despre ce vorbim, iată un mesaj considerat de experţii serviciilor de informaţii drept esenţial tocmai pentru că el conţine toate ingredientele propagandei militante concepute de liderii religioşi care sunt la comanda ISIS. Este vorba despre o înregistrare audio cu Abu Mohamed Al-Adani, purtătorul de cuvânt al ISIS, difuzată de societatea media Al-Furşuan pe 26 ianuarie 2015.

Reînnoim apelul nostru adresat tuturor monoteiştilor din Europa şi din Occidentul necrdincios şi de peste tot altundeva să pornească la luptă împotriva cruciaţilor oriunde pe pâmânturile lor şi oriunde se găsesc aceştia. Vom condamna, în faţa lui Allah, pe orice musulman care are posibilitatea să verse fie şi o picătură din sângele unui cruciat şi nu face asta, fie cu o instalaţie explozivă, fie cu o maşină, o piatră sau chiar cu o lovitură de picior sau un pumn...Aţi văzut ceea ce a putut face doar unul singur dintre fraţii noştri în Canada, în parlamentul lor idolatru, ceea ce au făcut fraţii noştri din Franţa, Australia sau Belgia. Allah să le dovedească milă şi să-i răsplătească în numele Islamului. Cu voia lui Allah, ceea ce pregătim acum pentru voi va face să crească în mijlocul vostru frica, spiama şi insecuritatea. Ceea ce va veni, cu voia lui Allah, va fi încă şi mai dur şi mai amar. Încă n-aţi văzut încă nimic din ce pregătim pentru voi".

Din perspectiva logicii raţionaliste occidentale, este vorba doar despre un mesaj de ameninţare şi propagandă. Ca atât de multe altele de acest fel şi, în consecinţă, trebuie tratat ca atare.

Fals, pentru cei care cunosc mentalitatea creatorilor acelor mesaje. Fals, deoarece nu este vorba despre un simplu mesaj izolat ci, din nou, ca în cazul tuturor de acest gen, se transmite o profesie reală de credinţă care, la acest nivel de fundamentalism islamic, aduce în atenţie singura valoare reală care motivează acţiunea celor care se denumesc ei înşişi Quaedini (cei care se pregătesc se intre în Jihad): lipsa completă a valorii vieţii, alta decât cea trăită pentru împlinirea voinţei lui Allah: lupta împotriva cruciaţilor.

Scopul luptei? Reinstaurarea Califatului, cel care va reda drept-credincioşilor pământurile de odinioară, pământurile sfinte ale Islamului, teritorii peste care va domni Sharia, legea islamică pură şi dură, fără compromisuri şi singura garanţie pentru salvarea sufletelor şi intrarea în Paradisul promis.

Deci, pe un prim nivel, este vorba despre o problemă teritorială. Revenirea la această hartă:

Dar nu este vorba doar despre asta, căci, în acest caz, nu ne-am referi decât la o dimensiune a mesajului ISIS. Pe acest teritoriu al Califatului trebuie să apară o nouă formulă statală, cea dominată de Sharia, ceea ce înseamnă predominanţa totală şi controlul indiscutabil, al religiei şi formelor sale instituţionale asupra oricărui domeniu al vieţii sociale.

În acest caz, „cruciaţii” sunt de două ori duşmani. În primul rând că trăiesc în ţările ridicate odată împotriva  Islamului pentru cucerirea Ţării Sfinte. În al doilea rând pentru că, acum, provin din ţări unde, prin constituţie, religia a fost separată definitiv de statul devenit laic.

Şi atunci, loviturile exemplare trebuie întreptate asupra acestor ţinte. Iar Franţa este ţara de unde au plecat cruciadele, iar Vaticanul este cel care a făcut chemarea la lupta sfântă şi a binecuvântat cruciadele. Dar Franţa, pentru planificatorii propagandei Statului Islamic, mai are şi o valoare adăugată care o face o ţintă de predilecţie: este ţara unde, prin deciziile luate în perioada Revoluţiei Franceze, s-a oficializat laicizarea statului, adică cea mai mare impietate în termenii Sharia. Un stat laic în care libertatea, fraternitatea şi egalitatea au devenit principiile unei noi religii, atunci s-a amorsat marea mişcare de emancipare a femeii...tot atâtea păcate fundamentale în ochii fundamentaliştilor islamici şi, evident, motivaţii suficiente pentru a încerca dezmembrarea statelor respective cu ajutorul terorii. State ale necredincioşilor, deci posibil de a fi supuse oricăror represalii, cu garanţia că orice participant la Jihad va fi automat recunoscut ca martir al cauzei şi, în consecinţă, demni să intre direct în Paradisul unde sunt aşteptaţi de hurii.

Asta li se promite:

Vor sta sprijiniţi pe covoare dublate de brocart. Şi fructele celor două grădini vor sta la îndemână să fie culese. Pe care dintre binefacerile Stăpânului vostru le veţi nega? Vor fi acolo hurii cu priviri caste, nedeflorate de vreun om sau djin. (Surata 55- verset 54-57)...vor avea acolo soţii pure (Surata 2, veset 25)" .

Pentru tinerii educaţi în spiritul valorilor occidentale, toate astea par basme sau simple poveşti de adormit copiii. Reducând astfel problema, e uşor de înţeles de ce a fost dată atât de puţină atenţie suitei de mesaje islamiste dezvoltate de ani şi ani de zile, nu numai în spaţiul Orientului Apropiat, ci mai ales în centrele culturale din marile moschee din Europa şi SUA, cele care au servit drept foarte importantă poartă deschisă pentru instructorii profesionişti care s-au ocupat de „reconversia" tinerilor şi angajarea lor pe drumul Jihadului.

Pentru ei, promisiunile respective sunt absolut reale şi, dimpotrivă, lumea noastră, aceasta raţională şi laică, este de dispreţuit şi trebuie distrusă deoarece este purtătoare a semnelor Satanei. Acesta este mesajul transmis de propaganda fundamentalistă. A Islamului, în cazul de care ne ocupăm, dar şi al tuturor fanaticilor religiilor din întreaga lume.

Atacurile împotriva Franţei sau Italiei sunt expresiile unei credinţe a răzbunării care este de o intensitate cu care nu suntem obişnuiţi, pe care lumea noastră o respinge sau, pur şi simplu, alege s-o ignore, dar nu este cu atât mai puţin reală. Acestor tineri chiar nu le e frică de moarte, o privesc doar ca pe o binecuvântare deoarece Jihadul, li s-a spus, este calea directă înspre Allah căruia-i îndeplinesc voia supremă.

Vor ucide cu zâmbetul pe buze. Vor muri ca bine-credincioşi cu credinţa profundă că şi-au împlinit destinul. Credinţa aceasta absolută este arma cea mai puternică pe care mizează planificatorii militari ai ISIS şi nu armele sau centurile cu explozibil.

Iar problema acestei Europe a noastre este că ea, noi cu toţii, ne-am trezit târziu şi doar aceste circumstanţe extreme de acum, pentru a înţelege că, odinioară la marginile spaţiului nostru, dar, de decenii, chiar în interiorul său, s-a născut o formulă ofensivă care vizează înseşi bazele de susţinere ale civilizaţiei creştine, cea a „cruciaţilor". Lista de ţinte este o consecinţă rezultată din acest tip de contra-construcţie europeană, logică, foarte bine gândită şi organizată, cu obiective strategice clare şi cu o tactică foarte bine pusă la punct a terorii.

Dacă vreţi să ştiţi cum gândesc cu adevărat aceşti tineri, iată (în măsura în care vă ţin nervii) mesajul postat online pe MEMRI TV, în martie 2014, de Abdelhamid Abaaoud, alias Abu Omar Al-Belgiki, coordonatorul recentelor atacuri din Paris, atunci pe frontul jihadist din Siria.

Abdelhamid Abaaoud, cerveau présumé des attentats de Paris.

Încercaţi, totuşi, să urmăriţi această filmare realizată chiar de protagonist, în tranşee... poate veţi înţelege dimensiunea reală a primejdiei şi veţi realiza cât de aproape poate fi explozia lumii în care trăim, provocată de fanatismul pur, dur şi liniştit al unor oameni pentru care noi suntem duşmanul absolut şi care trebuie distrus cu orice preţ. Duşmanul pe care-l reprezintă lumea creştină, lumea occidentului criminal precum şi toţi cei care locuiesc în oraşele-simbol ale pierzaniei şi păcatului: Paris, Roma, Washington....găsiţi lista exactă este pe orice site islamist de propagandă jihadistă. Iată o hartă a ţintelor ISIS:


Reacţia Europei se construieşte însă acum şi, din informaţiile pe care le am, va lua ca model pe cea americană de după atentatele din 11 septembrie, adică o trecere la un regim de securitate fără precedent în faţa unei ameninţări care este în continuă dezvoltare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

marius cristian
20.11.2015, 13:48:58

perfect ne rupem in savante analize si sinteze teoretice , in loc sa-i casapim pur si simplu pe toti cei aflati cu arma-n mana , si sa-i deportam pe ceilalti turbulenti , iar tupeistii care incalca granitele sa fie inchisi in lagare de concentrare , de sa-si ceara singuri expulzarea....

+11 (17 voturi)
. Emilian
20.11.2015, 14:49:05

Lagăre de concentrare hmm da... eventual ii putem forța sa poarte ceva ecuson sa ii identificăm mai ușor și să ii adunăm pe trenuri in drum spre acele lagăre. Toată operațiunea se poate numi Soluția Finală .Oh ... stai parcă am mai vazut ceva de genu in europa prin ani '40. Dacă imi servește memoria correct nu sa terminat prea bine pentru nimeni.

-11 (13 voturi)
Get0dac
20.11.2015, 13:56:54

De ce Paris ? De ce Roma ? Pt ca statele latine nu rup gura târgului la organizare domnule Unteanu. De aceea.

+7 (11 voturi)
IonIon Codreanu
20.11.2015, 14:45:55

Terorismul este ca o îngrozitoare epidemie. Nu poți lupta împotriva ei cu succes decât eliminând sursa, focarul virusului. Asta o poate face DOAR comunitatea statelor normale, întreaga comunitate. Și nu ducem un război contra terorismului, pentru că teroriștii sunt pur și simplu niște criminali, nu o organizație statală. Operațiunea GLOBALĂ împotriva lor are un caracter polițienesc. Din acest punct de vedere, ei pot fi uciși oriunde sunt, deoarece sunt evident rebuturi umane nereeducabile, capabile să ucidă, deci cu cel mai înalt grad de periculozitate. Este moral să se facă asta, este din punct de vedere juridic corect, pentru că ucigând teroriști aperi viața oamenilor nevinovați! Dar pentru a-i putea identifica și elimina, trebuie să ne hotărâm cine sunt! Să ne hotărâm să nu-i mai înarmăm pentru a-i folosi!

+4 (6 voturi)
Dogan Iusuf
20.11.2015, 14:56:24

Primele razboaie imperialiste dupa Vladimir Ilici Ulianov zis Lenin.Imperialistii occidental erau niste cete razlete de barbari,saraci si flamanzi ca acesti acum cei din est care fac ruta in sens invers.Cum a ajuns Europa sa fie bogata,asa de bogata?prin civilatie zic toti dobitocii astia,incerti originari euro-india.Nu exista tara mai saraca ca India,la orice pe cap de locuitor,macar chinezii au 3boabe de orez pe cap de chinez si fiind in increstere economica sustenabila(ponta preluat de dragnea)vor avea 4boabe de orez,tot asa pe cap de chinez.India niciodata,exact cum a fost Europa cruciatilor.Este numita semiluna belsugului:Anatolia,fosta Mesopotamie si Egipetul lui Eminescu.Aici a inceput civilizatia umana.Occidentul datoreaza Americii ca mai exista,bogatia si sfidarea ei de acum se datoreaza Americii precolumbiene,cartofului din Peru si fasolii si porumbului din Mexic.Americii contemporane ii datoreaza Versailes,cand America I-a salvat pe Somme in 1917 iar americanii nici n-au fost invitati ca oaspeti la tratate,unde au facut ce au vrut muschii lor.De aici Siria,Mali,Ciad,Liban si Armenia,astia mai francezi decat Charlemagne.La nicio cruciada n-a participat Bizantul,a 8-a a fost cea a copiilor,toti au fost vanduti ca sclavi de conducatorii cruciadelor,ptr.organele celor bautori de sampanie.

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările