Europa

articolul anterior articolul urmator

Decizie absurdă a unui primar francez: locuitorii nu mai au voie să moară în weekend şi în zilele de sărbătoare

3
7 Dec 2019 19:20:06
Autor: News.ro
Edilul a emis ordinul absurd pentru a denunţa „o situaţie catastrofală în sistemul medical”. FOTO Shutterstock
Edilul a emis ordinul absurd pentru a denunţa „o situaţie catastrofală în sistemul medical”. FOTO Shutterstock

Primarul localităţii fra​nceze Le Gresle, Isabelle Dugelet, a emis un ordin conform căruia localnicilor le este interzis să moară acasă în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare. Decizia absurdă a fost luată pentru a atrage atenţia asupra problemei reprezentate de penuria de medici, relatează AFP.

„Le este interzis locuitorilor să moară acasă pe teritoriul comunei în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare, pe o perioadă nedeterminată”, este ordinul primăriei din Le Gresle.

„Un deces recent survenit duminică după-amiază a adus dovada absurdităţii unui sistem, situaţie căreia primarul îi răspunde cu un ordin absurd”, a notat într-un comunicat primarul Isabelle Dugelet.

Potrivit cotidianului Le Progres, la 1 decembrie a durat câteva ore până când primarul a găsit un medic care să constate decesul unei persoane care era cazată în căminul de bătrâni din localitate.

„Este o lipsă de respect faţă de defunct şi de familii”, a declarat primarul pentru AFP..

Edilul a precizat că a emis ordinul absurd pentru a denunţa „o situaţie catastrofală în sistemul medical” în comuna sa şi alte localităţi din zonă.

„Oamenii nu se pot trata, nu găsesc un medic şi uneori sunt nevoiţi să meargă kilometri întregi pentru a ajunge la un medic. Există multă îngrijorare cu privire la acest subiect în comuna mea, sănătatea este o provocare majoră în zona rurală şi le-am atras atenţia politicienilor de ani de zile cu privire la acest subiect, însă nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Isabelle Dugelet.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Smeritu Pahomie
7.12.2019, 21:08:10

....SI criminalul-ILIESCU A COMIS DUBLU ASASINAT programat exact in Sfanta zi de CRACIUN CA SA NE SPURCE SARBATOAREA CRESTINA.....putea sa amane macar pana dupa Pasti....sau prindea macar gratierea lui Dragnea....

0 (2 voturi)
ANDREI STAHANOV
7.12.2019, 21:51:59

NU vreau să mă transform în vreun apărător al lui KGNelu Iliescu, dar de dragul adevărului istoric trebuie amintit că executarea ritualică a lui Ceauşescu chiar în ziua Sfântă de Crăciun a fost stabilită deja de către grupurile oculte din exterior cu mult timp înainte. Conform declarţiilor fostului şef al Securităţii gen. Iulian Vlad şi al fostului locțiitor al șefului Direcției contraspionaj din Departamentul Securității Statului, colonelul Filip Teodorescu, pe 25 octombrie 1989 acesta i-a înmânat personal lui Ceauşescu o notă informativă excepţională, olografă, din care reieşea indubitabil că deja s-a stabilit ca acesta va fi executat chiar de Crăciun ! Fără a-l exonera de vreo vină, îndrăznesc să spun că vizavi de execuţia Ceauşeştilor Iliescu a fost doar un executant al ordinelor externe, cel mult …vioara a treia, după mult mai agresiviul guru stalinist Saul Brukner(Silviu Brucan) vioara nr. 1 a “Revoluţiei” şi omului GRU-ului sovietic gen. Militaru Nicolae(Lepădat).

ANDREI STAHANOV
7.12.2019, 21:33:25

NU se pooooate ! Franţa tovarăşului liber cugetător Macron este o “ţară ca afară” multdorită de români unde “toate lucrurile funcţionează extraordinar”, nu “ca la noi unde toate lucrurile merg prost” şi unde “nu sunt spitale pentru că se construiesc catedrale”… francezii chiar le demolează cu sutele… O ştire-amintire foarte importantă pentru istoria României, care, observ că lipseşte cu desăvârşire din mass-media corporatistă : astăzi, pe 8 decembrie se împlinesc 99 de ani de la primul atentat terorist din istoria României, realizat cu o bombă amplasată chiar în sediul Senatului țării NOASTRE, aşezată cu o seară înainte sub scaunul prezidenţial, lângă fotoliul regal şi cel al principelui moştenitor ! Autorii au fost 3 evrei marxist-comuniști, Max Goldstein, Saul Osias și Leon Lichtblau, care au pus la cale un atac terorist cu bombă artizanală plasată în sala Senatului. Bomba i-a ucis pe Ministrul Justiție, Dimitrie Greceanu și pe senatorii Demetriu Radu(episcop greco-catolic de Oradea Mare) și Spirea Gheorghiu. În urma atentatului au fost mai mulţi răniți printre care președintele Senatului, Constantin Coandă, episcopul ortodox Nifon și episcopul ortodox Roman Ciorogariu. Goldstein, fosta gardă de corp a celebrului bolşevic Racovski, a fost șeful acestui grup anarho-terorist format aproape exclusiv din evrei comuniști, grup organizat şi condus din URSS de Abraham Grinstein, șeful serviciului de terorism bolşvic cu sediul la Odessa, oraş-centru al tuturor operaţiunilor comunisto-bolşevice pentru regiunea Balcanilor pentru câteva zeci de ani.

-1 (1 vot)
Modifică Setările