Europa

articolul anterior articolul urmator

Declaraţie de protest faţă de posibila secesiune a Scoţiei: fără Scotch Whisky!

6
19 Sep 2014 02:34:25
Adrian Munteanu

Declar solemn, acum, în noaptea de 18 spre 19 septembrie, la ora 2:15 (ora noastră), înainte ca orice rezultat parţial să fi fost facut public, că dacă Scoţia va vota "Da", eu voi vota "NU" faţă de whisky-ul scoţian!

Nu este un gest entuziast, Scotch Whisky-ul face cumva parte din viaţa mea şi a oricărei cârciumi, şi, deşi ştiu ce crede dl. Andrei Pleşu despre principii, şi sunt perfect de acord, în general, e momentul să am si eu unul. 
În calitate de cârciumar profesionist, jur că de azi încolo, din principiu, niciun whisky scoţian nu va mai îngreuna rafturile barurilor şi nu va mai alina setea drumeţilor poposiţi în cârciumile mele (nu e niciun secret că sunt blogger-cârciumar, scrie în "CV")! Rămâne în continuare sarcina aceasta nobilă pe "umerii" whisky-ului irlandez sau englezesc, a Bourbon-ului sau a Tennessee-ului...
 
Ştiu, "scotch"-ul e "scotch", iar "single malt"- ul e preferatul meu. Mai mult, am crescut cu Johnie Walker si J&B în casă, ca nişte fraţi, dar trădarea nu trebuie lăsată nepedepsită! 
Îi chem pe toţi cârciumarii din România şi de pretutindeni, precum şi pe vajnicii băutori de scotch, să boicoteze, cu inima strânsă de-i nevoie, vechiul produs scoţian, dacă făuritorii lui au decis deja, la ora aceasta, fără ca noi să ştim încă, că vor să trăiască fără noi, europenii uniţi.
Să rămână cu whisky-ul lor, să-l bea pe tot, ei singuri!
 
God save the Queen! 
 
P.s. Nu este o glumă.
 
Update (ora 08:27):  după cum prevedeam în articolul de miercuri, n-o să renunţăm aşa uşor la Scotch...Dar noi nici n-o să lăsăm tinerii de 16 ani să se "îmbete" (cu tot felul de idei şi drepturi...)!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Vanatorul/d.c.
19.09.2014, 08:23:53

D-le Adrian Munteanu , "gand la gand cu bucurie":) Ieri, incercand sa-i ..stavilesc (cat de cat) entuziasmul avut pentru cauza secesionistilor scotieni, ii spuneam unei blogerite de pe aceasta platforma ca (iaca, ma citez pe mine insumi) "Sincer, mie scotienii nu mi-au lat maul nici macar cu whisky-ul lor..! E mai bun ala irlandez.. Irlandezii i-au inspirat pe americanii de la Jack Daniel's, in sensul ca producatorul din Tennessee il filtreaza si el prin mangal, de unde si culoarea dar mai ales aroma deosebita:)" Da' dumneaiei..nimic..! Probabil ca nu prea le are cu trascaul, pentru ca a pus iarasi de un "Da-i si lupta si iar da-i si iar lupta" pentru independenta Scotiei, cu inca un alt articol. Asta, desi-i oferisem cu bunatatea si generozitatea care ma caracterizeaza (bai, care razi acolo?) si un pronostic (intre 45 si 48% pentru secesionisti) cat se poate de "bazat", avand in vedere ca era "inspirat" de cotele (2,5 pana la 3/1) oferite "da"-lui separatist la casele de pariuri si de ..febrilitatea cu care brockerii de la bursele europene isi incepusera ziua de munca de ieri, tranzactionand in crestere (dupa ce cu o zi in urma rezultatele unui sondaj serios ingropau indepenenta scotienilor). Azi va fi o zi cu "black lebel"pentru ambele tabere. Unii de bucurie, altii de necaz..Dupa ce se vor trotila pe indelete, separatistii si unionistii se vor imbratisa si vor schimba pupaturi fratesti printre oarece sughituri si niscaiva garaituri nationaliste, cazand cu totii de acord (dupa a 2-a sticla), ca-i mai bine asa, ca altfel surioara Anglia si prapadititii de englezi s-ar fi dus de rapa fara ei..!

0 (4 voturi)
Adrian Munteanu
19.09.2014, 08:29:37

Mi-ati facut somnul frumos (eu dorm ziua, ca americanii...), dvs si scotienii astia negativisti...:)

+1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
19.09.2014, 08:55:21

Deh, si diferenta asta de fus orar..! De.."dormit ziua ca americani", zic:))

-1 (3 voturi)
Adi Fatol
19.09.2014, 15:21:49

Rezultatul e nu :) eu zic ca pana la urma britanicii in general si scotienii in particular ne-au dat o lectie superba de democratie. In orice alta zona separatista din Europa s-ar fi votat pentru independenta cu 99 % din voturi. E entuziasmant sa vezi ca o tara intreaga a reusit sa treaca peste disputele istorice si politice, si sa reziste tetatiilor de ordin financiar ( promise de separatisti) in favoarea unor valori mult mai importante cum ar fi monarhia. Eu zic sa bem un pahar de whisky pt scotienii care au votat "Better Together"

-1 (3 voturi)
Paun Al
19.09.2014, 20:14:49

Sa vad cum o sa va descurcati cu palinka si gulasul ....)))

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările