Europa

articolul anterior articolul urmator

Departamentul de Stat al SUA condamnă ocuparea de către Rusia a unor teritorii ale Georgiei

15
9 Aug 2019 18:12:34
Autor: Ştefana Radu
FOTO AFP
FOTO AFP

Departamentul american de Stat a publicat un comunicat prin care condamnă ocupaţia rusească a unor teritoriil georgiene -  regiunea Abhazia şi Ţhinvali, transmite presa din Georgia.

„Sunt 11 ani de la invazia militară a Rusiei în Georgia, când sute au fost ucişi sau răniţi şi peste 190.000 de civili au fost dislocaţi”, a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, în timpul unei declaraţii de presă de la Washington. 

„Pentru mulţi, impactul conflictului continuă. Vieţile rămân distruse; familiile rămân separate; libertatea de mişcare nu a fost refăcută; şi proprietatea nu a fost returnată. În ultimele 24 de ore, am primit raporturi cum că autorităţile susţinute de ruşi au început procesul de construire a unor bariere fizice într-un sat din apropiere de graniţa administrativă a Osetiei de Sud. Dacă acţiunea va fi finalizată, ar putea opri accesul satului la sistemul de irigaţii. Acţiunile acestea sunt o ameninţare pentru pace şi stabilitate.

După cum arată acţiunile de astăzi, Rusia încalcă în mod constant dreptul oamenilor la securitate şi proprietate. Mai mult, invazia Rusiei şi ocuparea a 20 la sută din teritoriul Georgiei încalcă principiile ONU şi normele şi principiile fundamentale ale legilor internaţionale. Îndemnăm Federaţia Rusă să inverseze recunoaşterea sa a aşa-numitei independenţe a regiunilor ocupate Abhazia şi Osetia de Sud. Îi cerem Federaţiei Ruse să implementeze în întregime acordul de armistiţiu intermediat de UE, din august 2008, de a retrage forţele sale din teritoriile ocupate ale Georgiei şi de a afirma şi implementa angajamentul de a nu folosi forţa împotriva Georgiei.

Nu vom înceta să muncim până când Rusia va sfârşi ocupaţia teritoriului suveran georgian”, a spus Morgan Ortagus.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

ion damian
9.08.2019, 18:22:43

numai acolo? tiranii de rusi au furat transnistria si au instaurat un climat de teroare asupra populatiei romanesti din regiune .regimul separatist instaurat de rusi incalca toate legile internationale .

-5 (15 voturi)
NAMALAS
9.08.2019, 18:23:34

Acesti criminali bolsevici trebuie aruncati la groapa de gunoi a natiunilor teroriste. Astia nu sunt oameni, sunf fiare.

-8 (16 voturi)
Nicolae Gheorghe
9.08.2019, 19:20:15

Este bine că s-au trezit şi-acum, după 11 ani, poate, sper, că la anul vor condamna invadarea Ucrainei, căci măsuri...., s-ar putea să ia la 100 de ani de la distrugerea bazei Deveselu.

-1 (3 voturi)
Stefan din Nord
9.08.2019, 19:47:16

Cainii latra ,ursul trece .. Cu declaratii din astea tardive, rusii isi vad de interesul lor . S-au convins ca nimeni nu le poate face nimic oricate potlogarii ar face

+1 (5 voturi)
IonIon Codreanu
9.08.2019, 20:37:37

Vrea cineva să nu ai fie făcute potlogării în Lume?! Când dreptul forței înlocuiește forța dreptului, ce poți aștepta să se întâmple?!

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (15)