Europa

articolul anterior articolul urmator

Deputaţii francezi sunt de nevoiţi de acum încolo să respecte un cod vestimentar şi de conduită

2
24 Jan 2018 17:45:33
Autor: News.ro
FOTO panoramaaudiovisual.com
FOTO panoramaaudiovisual.com

După câteva „derapaje“ ale stângii radicale, deputaţii francezi sunt nevoiţi de acum încolo să respecte un cod vestimentar şi de conduită în Parlament, relatează AFP.

În decembrie 2017, deputatul Francois Ruffin, reprezentant al partidului de stânga „Franţa nesupusă“, s-a prezentat în Adunarea Naţională purtând un tricou verde al unei echipe de fotbal din regiunea din care provine el.

Anterior, deputaţi din acelaşi partid au ieşit în evidenţă arătând Codul Muncii pentru a denunţa reforma acestuia şi conserve sau paste în valoare de cinci euro pentru a protesta faţă de alte măsuri.

Aceste gesturi au fost criticate de către preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Francois de Rugy, membru al La Republique en Marche, partidul lui Macron, care a denunţat drept nişte tentative de a ieşi în evidenţă în faţa presei.

Ca urmare a unei propuneri a lui De Rugy, biroul Adunării Naţionale, format din 22 de deputaţi, a modificat miercuri regulile generale, hotărând că deputaţii trebuie să poarte ţinute neutre şi să excludă din ţinută simbolurile religioase.

Vestimentaţia nu poate fi folosită pentru exprimarea unei opinii. „Este interzisă purtarea oricărui simbol religios în mod ostentativ, a unei uniforme, a unor logo-uri sau a unor mesaje comerciale sau a sloganurilor de natură politică“, se arată într-un comunicat al Adunării Naţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ggggg Hhhhh
24.01.2018, 18:07:34

Pacat că nu sunt obligați să fie prezenti la vot.

+2 (2 voturi)
Scorilo
25.01.2018, 09:50:53

Asta-i dictatura ! Unde's drepturile omului ? Comunisti !

Modifică Setările