Europa

articolul anterior articolul urmator

Dezbatere Historia la Adevărul LIVE. Ce şanse are Europa în jocul global de putere?

7
18 Sep 2020 11:12:34
Autor: Historia ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat în faţa Parlamentului European discursul privind starea Uniunii, anunţând direcţiile strategice pentru Europa, într-o lume tot mai ameninţată de competiţia marilor puteri, de schimbările climatice, de regimurile autoritare şi de apariţia de noi crize, cum este cea reprezentată de pandemia cu coronavirus.

Poţi urmări şi comenta emisiunea AICI.

Lumea este fragilă, spune Ursula von der Leyen. Poate Uniunea Europeană stabiliza acestă lume fragilă? Ce va face Europa în relaţia cu China, cu Rusia, cu Turcia? Ce se va întâmpla în relaţia transatlantică după alegerile americane? Care va fi deznodământul competiţiei pentru resursele de gaze din Mediterana de Est? În acest context, ce rol mai joacă rezervele de gaze de la Marea Neagră?

Discutăm despre lumea fragilă şi imprevizibilă în care trăim împreună cu Ovidiu Nahoi, jurnalist, redactor-şef RFI România, şi cu profesorul Ştefan Popescu, analist de politică internaţională, la Dezbaterile Historia, începând cu ora 12.00. O emisiune moderată de Ion M. Ioniţă, redactor-şef Historia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Lucifer
18.09.2020, 12:04:26

Europa NU ARE NICIO ŞANSĂ în jocul global de putere. TOATĂ Lumea, pe care Europa a exploatat-o 500 de ani, o urăşte. Să zică merci dacă ea, Europa, nu va fi cucerită de duşmani( că are destui....).

+2 (2 voturi)
Expat Gabriel
18.09.2020, 14:50:01

Si pe americani ii uraste lumea dar pana acum cativa ani toti visau la modul lor de viata. Din pacate ai dreptate cu fraza "Să zică merci dacă ea, Europa, nu va fi cucerită de duşmani" dar cu o mentiune ... cucerirea deja a inceput printr-o emigratie scapata de sub control, enclavizarea etnica a marilor orase si investitii strategice straine la fel scapata de sub control. Din pacate nu este un discurs nationalist de dreapta ci o realitate.

+1 (1 vot)
Lucifer
18.09.2020, 15:07:38

Goana după profit va distruge Europa de Vest.

Expat Gabriel
18.09.2020, 14:38:21

Catre administratorii blogului: Discutia este interesanta dar dificil de urmarit datorita calitatii slabe a sunetului (paraziti, pierderi semnal etc). Incercati sa ameliorati transmisia. Multumesc pentru intelegere.

Pontus Euxinus
18.09.2020, 16:10:06

Am sa fac o prezicere, in special acelora tineri dintre forumisti, care vor mai fi in viata peste 50 de ani. Europa de West va deveni SIGUR un CALIFAT . Masele de "refugees" nu sunt deloc refugees, ci populatii de OCUPATIE. (daca intre timp nu se va intampla ceva nepravazut, extraordinar, care sa opreasca mersul catre distrugere al Europei) Steagul semilunei va flutura la Brussels, Paris, London, etc . S-ar putea ca doar Europa de Est, sau macar o parte a Europei de Est sa mai ramana ,cat de cat, alba si crestina, adica EUROPEANA. Partea europeana a Russiei nu va fi afectata de aceasta invazie, insa Westul va cadea. Good morning EURABIA !

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările