Europa

articolul anterior articolul urmator

Dezvăluiri: Un serviciu secret din Rusia a recrutat o „cârtiţă” în Ministerul francez al Apărării

23
18 Oct 2021 10:51:05
Autor: Ion Gaidau
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

O „cârtiţă” în slujba Rusiei a activat în cabinetul lui Jean-Yves Le Drian pe vremea când era ministru al Apărării (mai 2012 - mai 2017), a dezvăluit fostul director al serviciului francez de informaţii externe (DGSE), Bernard Bajolet, într-un documentar difuzat duminică seara pe postul France 5.

Întrebat despre informaţiile cu privirea la infiltrarea unui spion în serviciul Rusiei în biroul lui Jean-Yves Le Drian pe când era ministru al Apărării, Bernard Bajolet a afirmat în acest documentar consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin: „Într-adevăr, când eram director general al serviciului de securitate externă, am informat în legătură cu acest fapt” executivul.

„În anii precedenţi spuneam «totul s-a terminat, după Războiul Rece, nu mai trebuie să ne pierdem timpul cu spioni care nu mai există, prioritatea o reprezintă cazurile de terorism», dar putem vedea că activităţile de spionaj nu au încetat în niciun fel şi că mijloacele pe care le folosesc ruşii, chinezii, dar şi alţii, americanii, nu au fost niciodată atât de importante”, a adăugat Bajolet, citat de AFP.

Informaţiile referitoare la „cârtiţa rusă” din Ministerul francez al Apărării a fost dezvăluită în 2017 de portalul Mediapart, potrivit căruia persoana recrutată acţiona în contul GRU, serviciul de spionaj al Statului Major al armatei ruse. Jean-Yves Le Drian a fost ministru al Apărării în timpul mandatului lui François Hollande la preşedinţia Franţei. În prezent, Le Drian este ministru de Externe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

ANTI TROLL Demascatorul de Postaci
18.10.2021, 10:54:31

Pentru a demonstra războiul informațional Rusia -UE, preiau câteva din ideile din analiza jurnalistului Silviu Sergiu intitulata « Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Vladimir Putin în România » Sub conducerea lui Vladimir Putin, Rusia a derulat numeroase acțiuni pentru a submina unitatea europeană și NATO, pentru a stabili o ordine mondială multipolară, care să respecte aspirațiile Kremlinului de a-și asigura dominația permanentă în țară și de a-și extinde influența în străinătate. Pentru a atinge aceste obiective, Kremlinul încearcă să creeze și să exploateze falii care separă separa Europa Răsăriteană de cea Occidentală. Conservatorismul ortodox- cu opoziția sa față de feminism, minorități sexuale, secularism, este instrumentul perfect, arma eficientă de luptă împotriva „Occidentului decadent”. Teza principală este aceea că ortodoxia creștină este fundamental incompatibilă cu modelul social- liberal al Occidentului. Propaganda rusească nu s-a sfiit să rostogolească mesaje virulent anti-occidentale și anti-americane. Teza „Occidentului decadent” a fost adoptată cu aproximativ un deceniu în urmă. Din acel moment, figuri publice din Rusia, printre care liderii politici, diplomați, din mediul academic și reprezentanți ai Biserici, au diseminat acest discurs, inclusiv în manualele școlare.

0 (4 voturi)
Lucifer
18.10.2021, 11:05:27

Da, BOR a reuşit să provoace un adevărat genocid în România prin politica antivaccinare.

-2 (8 voturi)
Gabi Roata
18.10.2021, 11:08:50

Pe linkul de mai jos veți găsi o analiză care demască activitățile unor trolli precum butelie ilie, d4v1de 1sa, Edmond Wolf, Camelia Sorescu (37 de profiluri pana azi) etc. , dovadă a războiului informațional Rusia-UE si a strategiei implementate pe scara largă în social media : (fake news, dezinformare, semi-adevaruri alterate, teorii conspirationiste) în data de 17 Octombrie 2021, postate (si permise de publicatie!) pe forumurile Adevarul. Minciunile apartin postacilor a caror activitate de astazi o puteti vedea in graficul de pe link. Credits Vocea Mintuitorului. https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17

+7 (11 voturi)
TROLLMINATOR 001
18.10.2021, 11:10:22

Pentru a demonstra războiul informațional Rusia -UE, preiau câteva din ideile din analiza jurnalistului Silviu Sergiu intitulata « Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Vladimir Putin în România » „Sub conducerea lui Vladimir Putin, Rusia a derulat numeroase acțiuni pentru a submina unitatea europeană și NATO, pentru a stabili o ordine mondială multipolară, care să respecte aspirațiile Kremlinului de a-și asigura dominația permanentă în țară și de a-și extinde influența în străinătate. Pentru a atinge aceste obiective, Kremlinul încearcă să creeze și să exploateze falii care separă separa Europa Răsăriteană de cea Occidentală. Conservatorismul ortodox- cu opoziția sa față de feminism, minorități sexuale, secularism, este instrumentul perfect, arma eficientă de luptă împotriva „Occidentului decadent”. Teza principală este aceea că ortodoxia creștină este fundamental incompatibilă cu modelul social- liberal al Occidentului. Propaganda rusească nu s-a sfiit să rostogolească mesaje virulent anti-occidentale și anti-americane. Teza „Occidentului decadent” a fost adoptată cu aproximativ un deceniu în urmă. Din acel moment, figuri publice din Rusia, printre care liderii politici, diplomați, din mediul academic și reprezentanți ai Biserici, au diseminat acest discurs, inclusiv în manualele școlare. » https://silviusergiu.ro/2021/05/08/ortodoxia-cea-mai-eficienta-arma-a-lui-vladimir-putin-in-romania/

-1 (3 voturi)
Lucifer
18.10.2021, 11:03:55

Eei, de mult timp între Franţa şi Rusia există o frumoasă prietenie underground....

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările