Europa

articolul anterior articolul urmator

Dmitri Peskov neagă din nou că ruşii atacă civili, chiar dacă un bloc din Odesa a fost bombardat şi 19 oameni au murit: „Armata rusă nu lucrează cu ţinte civile”

7
1 Jul 2022 13:59:10
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă / kremlin.ru
Foto Arhivă / kremlin.ru

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat din nou atacurile ruseşti asupra civililor, făcând referire la bombardamentul de joi noapte al unui bloc de locuinţe din Odesa. În urma atacului au murit 19 persoane şi alte zeci au fost rănite.

Cu toate că există fotografii şi clipuri video cu clădirile lovite şi cu intervenţiile forţelor de salvare, Moscova continuă să nege că în războiul din Ucraina atacă civili.

„Aş dori să vă reamintesc cuvintele preşedintelui (Vladimir Putin) că forţele armate ruse nu lucrează cu ţinte civile", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Hotnews.

Ruşii au bombardat în noaptea de joi spre vineri un bloc din regiunea Odesa, fiind ucise cel puţin 19 persoane şi rănite alte zeci, conform ultimului bilanţ. Printre victime se numără şi copii, potrivit autorităţilor ucrainene.

O secţiune a unui bloc de apartamente de nouă etaje a fost complet distrusă de o rachetă care a lovit la ora 01:00. Pereţii şi ferestrele unui bloc de apartamente vecin, de 14 etaje, au fost, de asemenea, avariate de unda exploziei. Locuitorii îi ajutau vineri pe salvatori să scotocească printre dărâmături, potrivit Reuters.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Verifica intotdeauna
1.07.2022, 14:03:43

Minciunile acestea pe fata...unde cred rusii ca vor duce? Rusia va deveni un fel de Coreea de Nord.

+7 (7 voturi)
GRIGORIU Grieg
1.07.2022, 16:32:22

Acum, pune-te si tu in locul lui, Ce-ai vrea sa spuna ? Cum sa apere ceva care nu poate fi aparat ? Singura iesire onorabila de aici ar fi fost sa-si dea demisia, dar Peskov, ca si Lavrov si altii de pe acolo are cheltuieli. amanta in strainatate. Fiica care studiaza la Londra. Nu mai ramane decat sa spuna niste lucruri care depasesc nivelul de a fi simple minciuni, niste absurditati care nu pacalesc pe nimeni. Dintotdeauna rusii nu au stiut sa raspunda decat asa sau cu: Dar americanii in Afganistan ? Dar NATO in Serbia ? Dar Irak ? De parca o crima facuta de altii inainte justifica sa o comita si ei.

+1 (3 voturi)
Călugărul
1.07.2022, 14:16:10

Trebuie să fii cu desăvîrșire un bo_u sau un prost, ca să te mai uiți la știrile venite de la ruși, și să ai sonorul tare la televizor. Nu. Sonorul trebuie pus pe „mute” (care te...) cînd te uiți la știri, mai ales la acelea venite de la barbara rusie. Televizorul trebuie să-l folosești numai ca pe o veioză, dacă vrei să-ți lungești viața. Mai ales la noi, la români. Televiziunile românești nu sunt nimic altceva decît gheene de gunoi, pline pînă la refuz cu gunoaie, care, într-un limbaj mai politicos, se mai numesc și: jurnaliști. Nu, ăia și alea nu sunt jurnaliști. Ei sunt acolo ca să ia un salariu mizerabil, pentru care îi servesc, cei care îi plătesc.Toți jurnaliștii de la televiziunile astea, fără nici un fel de excepție, sunt marionete, pupincuriști, imorali, ipocriți, într-un cuvînt: gunoaie umane, cababili să vîndă și pe mă-sa pentru ca să-și servească patronul. Uitați-vă la boarfa aia de Anca Alexandrescu! Într-o țară normală, mizerabila aia nici spălătoare de wc-euri nu ar fi fost în stare să de vină. La noi?, mizerabila aia e... auzi aici expresie: formatoare de opinie. Ce opinie formează borhotul ăsta uman, bă? La realitatea tv, patronul, un borhot uman care n-ar mai trebui să iasă din pușcărie, și-a pus gloabele lui, două fiice absolut mizerabile, să vomite seară de seară dejecții. Și boul de român stăăă-ăăă și se chimbește ca boul la ele. Asta e țara, bă! Țară de kkt, vorba lui Banciu.

+8 (8 voturi)
The Fog
1.07.2022, 15:55:16

Seful il prinde pe unul din angajati sarutandu-se cu secretara lui: - De asta te platesc eu pe tine? - Nu, domnule! Asta fac gratuit!

+3 (3 voturi)
Goguţă
1.07.2022, 16:43:22

Americanii au inventat si pentru aceste situatii un termne: victime colaterale

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările